- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.04.2013, 16:58)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actele de stare civilă se vor emite online, în urma unui proiect de 35 milioane de euro
Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) va evalua, în perioada următoare, ofertele depuse pentru sistemul informatic de depunere a cererilor şi emitere online a actelor de stare civilă, proiect în valoare de 35 de milioane de euro, a anunţat instituţia. Pentru emiterea unui nou document se intenţionează ca cetăţenii să nu mai folosească decât cartea de identitate, restul documentelor regăsindu-se în sistem.
Urmărește
535 afișări
Emiterea actelor de stare civilă se va face online, în urma unui proiect de 35 milioane de euro (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
"Pe 17 aprilie s-a încheiat etapa de depunere a proiectelor pentru implementarea unui proiect la nivel naţional, care are ca obiectiv general îmbunătăţirea şi automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă. Perioada în care au putut fi făcute înregistrările online a fost 18 martie-17 aprilie. Bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de starea civilă este de 35 milioane de euro", se arată într-un comunicat al MSI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Beneficiarul eligibil este un parteneriat între MSI, ca lider de proiect, Ministerul Afacerilor Interne (prin Direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, MAI - DGCTI) şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD).
Pentru emiterea unui nou document se intenţionează ca cetăţenii să nu mai folosească decât cartea de identitate, restul documentelor regăsindu-se în sistem.
"Nu este vorba de o simplă digitalizare a unor documente, ci de regândirea unor procese astfel încât cetăţenii să vadă plus valoare în viaţa lor în termeni de timp redus de interacţiune fizică cu autorităţile, iar acestea să poată gestiona fluid şi eficient informaţiile. Pentru prima oară în istoria României ne propunem să facem un istoric al documentelor de stare civilă din ultima sută de ani", a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.
Realizarea sistemului va avea ca efecte creşterea gradului de transparenţă a prelucrării datelor de stare civilă, reducerea birocraţiei şi, implicit, a necesităţii de deplasare a cetăţeanului la oficiile de stare civilă, reducerea timpului necesar emiterii unui certificat de stare civil şi gestionarea coerentă şi asistată, prin mijloace IT, a unui volum important de activităţi de stare civilă.
Pentru acest proiect au fost alocate 154 milioane de lei, din care aproximativ fonduri europene - 127,358 milioane de lei bugetul de stat - 26,642 milioane de lei.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe