Activiştii israelieni denunţă abuzurile asupra palestinienilor din închisorile Israelului

Activiştii israelieni pentru drepturile omului detaliază abuzurile sistematice asupra deţinuţilor palestinieni din Israel.

Urmărește
494 afișări
Imaginea articolului Activiştii israelieni denunţă abuzurile asupra palestinienilor din închisorile Israelului

Sursă imagine: Facebook, B'Tselem

Conform unui raport al grupului israelian pentru drepturile omului B'Tselem, de la începutul războiului din Gaza, prizonierii palestinieni din închisorile Israelului au fost supuşi la diferite torturi constând în acte de violenţă şi abuz sexual, scrie France 24.

Raportul a fost publicat după ce nouă soldaţi din armata israeliană ar fi fost acuzaţi şi reţinuţi pentru maltratarea gravă a unui prizonier într-o unitate militară din deşertul Negev. 

B'Tselem a realizat raportul pe baza a 55 de interviuri cu palestinieni din Gaza, Cisiordania şi Israel, care au fost reţinuţi în închisori israeliene de la atacul din 7 octombrie asupra Israelului, majoritatea dintre ei fiind închişi fără a fi judecaţi.

"Mărturiile indică în mod clar o politică sistematică, instituţională, axată pe abuzuri şi tortura continuă a tuturor prizonierilor palestinieni deţinuţi de Israel", se arată în raport, conform France 24.
 
De cealaltă parte, Serviciul Penitenciar din Israel (IPS) spune că toţi deţinuţii au fost trataţi în conformitate cu legea, gardienii respectându-le pe deplin toate drepturile de bază.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici