Adjunctul şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei, Florin Brăcea, este noul şef al Direcţiei Rutiere

Adjunctul şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisarul şef Florin Brăcea, a fost împuternicit, miercuri, în funcţia de director al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, în locul lui Lucian Diniţă.

Urmărește
593 afișări
Imaginea articolului Adjunctul şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei, Florin Brăcea, este noul şef al Direcţiei Rutiere

Adjunctul şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei, Florin Brăcea, este noul şef al Direcţiei Rutiere (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 28 mai a.c., comisar-şef de poliţie Brăcea Florin, adjunct al şefului Brigăzii Rutiere din cadrul DGPMB, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române", se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Comisarul şef Lucian Diniţă a fost eliberat din funcţia de director al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română în 30 aprilie, dată de la care a preluat funcţia de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere din Poliţia Capitalei.

După eliberarea din funcţie a lui Diniţă, atribuţiile acestuia au fost preluate de adjuncţii Costin Tătuc şi Cristian Crai.

Diniţă conducea Direcţia Rutieră a Poliţiei Române din februarie 2009, anterior fiind şef de serviciu în aceeaşi structură.

Surse din Poliţie declarau pentru MEDIAFAX, în 9 aprilie, că Lucian Diniţă şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere - Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă şi Paul Toma, tot de la Direcţia Rutieră - sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.

"Inspectorul general (Petre Tobă - n.r.) a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de patru ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei Rutiere, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, faţă de un ofiţer de poliţie, precum şi a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, faţă de toţi patru", a precizat atunci Poliţia Română.

Dosarul poliţistului de la Rutieră prins cu permis auto fals a fost preluat de Parchetul instanţei supreme de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, din primele verificări reieşind că Augustin Căpîlnaş a condus fără carnet maşini de serviciu, în perioada februarie 2012 - septembrie 2013.

Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular, potrivit procurorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici