Adrian Vasilescu (BNR) avertizează că majorarea salariilor medicilor şi profesorilor riscă să întoarcă România în 2008: A dat cu o mână şi le-a luat înapoi cu două

Majorarea salariilor medicilor şi profesorilor decisă de comisiile parlamentare riscă să întoarcă România în anul 2008, când Parlamentul a dat "cu o mână", pentru ca apoi să li se ia oamenilor "cu două mâini", a declarat miercuri consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Urmărește
373 afișări
Imaginea articolului Adrian Vasilescu (BNR) avertizează că majorarea salariilor medicilor şi profesorilor riscă să întoarcă România în 2008: A dat cu o mână şi le-a luat înapoi cu două

Vasilescu s-a întrebat, într-o intervenţie la RFI, de unde se vor lua bani pentru majorările salariale.

"Din dilema asta cum putem ieşi? Parlamentul susţine că trebuie să mărească salariile medicilor şi profesorilor şi adevărul este că trebuie să fie mărite, iar Guvernul spune de unde scoatem bani şi asta este o întrebare. Concluzia noastră este următoarea: poate că măcar din această tevatură o să învăţăm ceva, că un Parlament vine pentru patru ani în Casa Poporului şi trebuie să-şi facă programul pentru patru ani de la început şi să lupte, să lupte, să lupte, pentru ca acest program să răspundă nu numai voinţei politice, să răspundă şi legilor economice, pentru că altfel ajungi să faci ca în 2008, să dea Parlamentul cu o mână şi să li se ia pe urmă oamenilor cu două mâini", a comentat oficialul BNR.

El a criticat discursurile din Parlament care nu au legătură cu realităţile economice: "Problema este următoarea: de unde luăm banii şi ajungem vrând-nevrând şi Guvernul a vorbit despre asta, la deficit bugetar şi la pericolul de a intra în deficit excesiv şi să fim amendaţi de UE. Chestiunea este că atunci când vorbim despre deficit şi eu am auzit discursuri în Parlament în aceste zile, care nu au nici o legătură cu legităţile economice, s-au spus lucruri care ne-au demonstrat că nu sunt înţelese legităţile economice şi nu sunt înţelese realităţile".

Oficialul BNR a avertizat că, "dacă deficitul creşte prea mult, ţara nu se mai poate împrumuta sau dacă se poate împrumuta, o face foarte costisitor, cu dobânzi foarte mari, pentru că nimeni nu mai are încredere într-o ţară care şi-a depăşit plafonul de deficit".

"Guvernul are opţiunea echilibrului, pentru că dacă bugetul este cât este şi nişte cheltuieli cresc, atunci trebuie să taie de la investiţii. S-ar putea întâmpla asta, dacă vor respecta această decizie a Parlamentului", crede consilierul lui Mugur Isărescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici