- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.07.2018, 08:22)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aflat într-o stare avansată de degradare, parcul Drumul Taberei, una dintre cele mai scumpe modernizări, mai "înghite" 12 milioane de lei
La trei ani de când a fost modernizat, Parcul Drumul Taberei nu are recepţia lucrărilor, pentru că nici acum nu au fost finalizate, se arată într-un răspuns al Primăriei Sector 6, la solicitarea MEDIAFAX. Între timp, primăria a alocat, pentru 2018, peste 12 milioane lei pentru mentenanţa parcului.
Urmărește
2502 afișări
La trei ani de la redeschidere, Parcul Drumul Taberei nu are recepţia lucrărilor
Potrivit sursei citate, pentru că nu are recepţia făcută, lucrările efectuate până în 2015 nu sunt în garanţie.
„Nu putem vorbi de o recepţie a lucrărilor şi, implicit, de o garanţie a lucrărilor. Cu toate acestea, autoritatea publică locală va solicita despăgubiri de la compania care a executat lucrările în Parcul Drumul Taberei dacă în urma expertizei tehnice se constată că au existat lucrări neconforme”, mai răspund reprezentanţii primăriei.
Potrivit Primăriei Sector 6, alocarea fondurilor pentru 2018, pentru mentenanţa parcului, este normală, pentru că parcul „a fost exploatat” de public.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
„Lucrările care se efectuează în aceasta perioada în parc, cu excepţia celor din zona serelor, sunt lucrări de mentenanţă, având în vedere faptul că de la deschiderea parţială a parcului şi până la începutul acestui an întreţinerea acestui obiectiv de investiţie a fost deficitară, iar în urma exploatării este normală alocarea de fonduri pentru reparaţii. În cazul aleilor, însă, vorbim de o îmbunătăţire a soluţiei tehnice, întrucât comportarea în timp a vechii soluţii proiectate a dovedit că necesită costuri mult prea mari de întreţinere şi la intervale mult prea dese”, mai explică reprezentanţii PS6, care au mai adăugat faptul că lucrările de întreţinere din Parcul Drumul Taberei din zona deschisă publicului sunt efectuate de Asocierea Compania Romprest Service SA – SC Triumf Gardening SRL – SC Green Factory Design SRL Lider asociere - Compania Romprest Service SA.
Parcul Drumul Taberei a intrat în anul 2013 într-un amplu proces de modernizare. Primăria Sectorului 6 a investit 74 de milioane de lei din fonduri europene şi un milion de lei din bugetul propriu pentru construcţia a şapte kilometri de sisteme de irigaţii cu senzori, montarea a 13 camere video cu infraroşu şi recunoaştere facială, construcţia unei pasarele suspendate care oferă o panoramă asupra întregului parc, amplasarea a trei spaţii de joacă pentru copii. Din suma alocată, au fost amenajate o pistă circulară de role şi biciclete de 1,6 kilometri, două pavilioane de recreere, aleile care fac legătura între toate zonele parcului, sistemul de iluminat ambiental, fiind refăcută şi fântâna din mijlocul lacului.
Proiectul prevedea amenajarea unei zone cu sere, dar lucrarea nu a fost finalizată. Actualul primar al Sectorului 6 a explicat că sistemul de încălzire al acestor incinte a trebuit reproiectat complet pentru a fi eficient din punct de vedere energetic.
Un raport al Curţii de Conturi, publicat în 2016, critica investiţia făcută în parcul Drumul Taberei. Auditul arată că, prin lucrările realizate şi tăierea a peste 150 de arbori, este mai puţin spaţiu verde decât înainte de renovare, iar investiţiile anterioare ale primăriei în reamenajarea acestui areal, în valoare de peste trei milioane de lei, au fost distruse în totalitate.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul devastator din Grecia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe