- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.11.2014, 13:25)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Aproape 200 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Obregia din Capitală au cerut să voteze
Aproape 200 de persoane internate la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Bucureşti au cerut să voteze la urna mobilă, duminică, toţi aceştia având afecţiuni care nu le diminuează discernământul, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii sanitare.
Urmărește
683 afișări
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Aproape 200 de pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Obregia din Capitală au cerut să voteze (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Rodica Năstase, a precizat că 198 de pacienţi internaţi şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota la scrutinul prezidenţial de duminică şi au acte de identitate valabile.
Sute de pacienţi internaţi în alte spitale din Capitală vor vota şi ei, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia.
Cererile pacienţilor au fost predate sâmbătă, în intervalul 18.00 - 20.00, secţiilor de votare de pe raza fiecărei unităţi sanitare. În funcţie de solicitări, reprezentanţii secţiilor ştiu câte buletine de vot să aducă în spitale, împreună cu urna mobilă şi timbrele autocolante care se aplică pe actul de identitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Pe de altă parte, medicii aflaţi de gardă în ziua scrutinului nu pot vota, alături de pacienţi, la urnele mobile.
Potrivit legii, pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare şi se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare.
Debilii şi alienaţii mintal nu au drept de vot, prevede Constituţia.
Scrutinul de duminică pentru alegerea noului şef al statului a început la ora 7.00 şi se va încheia la 21.00.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - AEP: Numărul total de alegători înscrişi pe liste - 18.284.326
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe