- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.11.2019, 09:08)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegeri prezidenţiale 2019. Un român stabilit în Londra arată cum poate fi reutilizat autocolantul cu menţiunea „Votat”/ Reacţia AEP: Nu există posibilitatea fraudării acestui vot - VIDEO
Un român stabilit în Londra a postat pe pagina sa de Facebook imagini care demonstrează că autocolantul cu menţiunea „Votat” utilizat pentru votul prin corespondenţă se poate dezlipi şi lipi din nou, pentru un alt candidat, astfel votul putând fi fraudat.
Urmărește
4345 afișări
Alegeri prezidenţiale 2019. Un român stabilit în Londra arată cum poate fi reutilizat autocolantul cu menţiunea „Votat” - VIDEO
Românul din Târgu Neamţ, stabilit în Londra, a postat pe pagina sa de Facebook imagini care arată că autocolantul cu menţiunea „Votat”, folosit pentru votul prin corespondenţă se poate dezlipi şi lipi din nou, fără dificultate, deşi instrucţiunile transmise votanţilor arată că acesta nu poate fi reutilizat.
„Ca la şah! Autocolantul <Votat 2019 > nu se dezlipeste - Mult tare. Cum o dai, cum nu! Tot cine vrea câştigă! Huuoo”, scrie bărbatul pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Pentru a exemplifica faptul că autocolantul poate fi reutilizat, bărbatul îl lipeşte pe numele unui candidat, apoi îl dezlipeşte şi îl lipeşte pe numele altui candidat, fără ca buletinul de vot sau autocolantul să fie afectate.
Românii din străinătate pot vota şi prin corespondenţă, dacă s-au înregistrat pe www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. În diaspora, cei mai mulţi au optat pentru votul prin corespondenţă, respectiv 41.003, iar 38.944 au ales votul la secţii.
Preşedintele AEP Constantin Buică a declarat că votul prin corespondenţă a fost un eşec, fiindcă cele 41 de mii de cereri nu sunt suficiente. Acesta a afirmat că Autoritatea a încercat să informeze cetăţenii, însă perioada a fost limitată.
„Nu sunt mulţumit de votul prin corespondenţă. Am spus de foarte multe ori, votul prin corespondenţă credeam că are un succes, a fost un eşec indiferent indiferent de cât de mult am informat noi cetăţenii, indiferent de câte deplasări am făcut acolo în străinătate în a informa cetăţenii, 41 de mii de cereri nu sunt mulţumitoare. La acest moment deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător. Cred că dacă s-ar fi introdus şi s-ar introduce şi pentru ţară şi în străinătate, cetăţenii ar fi mai implicaţi să voteze prin corespondenţă”, a declarat Constantin Buică.
Şeful AEP: Nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului
Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a declarat, miercuri, după ce un român din Londra a aratat cum poate fi reutilizat autocolantul Votat, că ”nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului”, pentru că numărarea voturilor se desfăşoară ca într-o secţie din ţară.
”Nu are cum să existe nicio fereastră în vederea fraudării votului, pentru că acel sticker se dezlipeşte destul de greu. Deci nu e posibil să cadă în interiorul buletinului de vot, astfel încât cineva să-l ia să îl pună în altă parte”, a declarat la Digi 24 preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.
El a explicat că, deşi mutatul autocolantului este posibil, din moment ce un alegător a băgat buletinul de vot cu opţiunea pe unul dintre candidaţi plicul pleacă sigilat către ţară.
”Toate buletinele de vot sunt deschise în aceeaşi procedură ca şi în ţară. Procedura de deschidere a urnei e filmată, buletinul de vot e filmat când se citeşte opţiunea alegătorului. Nu există în niciun caz posibilitatea fraudării acestui vot prin corespondenţă, deoarece procedura e într-o secţie de votare care desfăşoară aceleaşi operaţiuni ca la o secţie din ţară”, a mai spus preşedintele AEP.
Primul tur al alegerilor în străinătate, are loc între 8-10 noimebrie şi 22-24, cel de-al doilea, iar în ţară, primul scrutin are loc pe 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, 24.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: 4 zile până la alegerile prezidenţiale #vreaupresedinte. Ghidul votantului: Câte secţii sunt deschise şi care este procedura de vot
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe