Alegerile încurcă planurile părinţilor. Aceştia sunt tot mai îngrijoraţi că după 27 septembrie şcolile vor deveni focare de infecţie

  • Eli a aşteptat cu nerăbdare ca fetiţa cea mare să meargă la şcoală pentru prima dată, iar acum vrea să amâne momentul
  • Se teme ca nu cumva în unitatea de învăţământ să nu apară un focar de infecţie cu COVID-19, mai ales după alegeri
  • Doctorul Cristian Oancea spune că dacă dezinfecţia din şcoli se face riguros, nu este niciun pericol
Urmărește
636 afișări
Imaginea articolului Alegerile încurcă planurile părinţilor. Aceştia sunt tot mai îngrijoraţi că după 27 septembrie şcolile vor deveni focare de infecţie
Peste două săptămâni începe un nou an şcolar, pe care Eli Voicu l-a aşteptat cu nerăbdare. Acum însă, din caza pandemiei de coronavirus, se teme să îşi lase fetiţa la şcoală. Îngrijorarea cea mai mare vizează zilele de după 27 septembrie, atunci când vor avea loc alegerile. Prin fiecare şcoală se vor perinda mii de oameni, iar Eli se întreabă cât de sigure vor fi sălile de clasă. Tocmai de aceea se gândeşte serios să îşi ţină fetiţa acasă, şi să renunţe la locul de muncă fie ea, fie soţul ei. Autorităţile care se ocupă de defăşurarea alegerilor spun însă că în şcoli nu este niciun pericol, pentru că după ziua votului va fi o dezinfecţie riguroasă. Dacă se va respecta asta, şi doctorii dau asigurări ca cei mici vor fi în siguranţă.
 
„Am doi copii, iar fetiţa începe clasa zero. În fiecare zi, mă încearcă milioane de sentimente. Vă daţi seama, ca orice părinte, am aşteptat aceşti şase ani să treacă şi să văd copilul în prima zi de şcoală şi se pare că nu a fost aşa cum am visat. Unul dintre noi, eu sau soţul, va trebui să renunţăm la job, pentur că nu avem bunicii aproape, noi suntem părinţi mai vârstă, bunicii sunt foarte în vârstă şi foarte departe şi nu avem niciun ajutor”, spune Eli Voicu, mămică.
 
„Şi înainte de ziua alegerilor şi după, din grija primarilor, aceste spaţii vor fi dezinfectate. DSP ne-a făcut o solicitare, săptămâna aceasta, să le trimitem necesarul de material sanitare care vor fi folosite în acesct sens. Această solicitare am transmis-o şi noi mai departe, tuturor primăriilor, astăzi se face centralizarea şi vom transmite către DSP toate cantităţile pe care noi le vom folosi cu această ocazie”, a declarat Mircea Băcală, subprefect al judeţului Timiş.
 
„Se pot formoliza acele spaţii, se pot dezinfecta cu lămpi de ultraviolete, se pot ţine aerisite peste noapte, ca să fie acel curent pentru a fi siguri că fluxul care a trecut pe acolo se aeriseşte şi e curat. Se pot găsi măsuri medicale ca a doua zi, sau a treia zi, elevii să se întoarcă în condiţii de siguranţă”, consideră  Cristian Oancea. directorul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici