- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (21.10.2014, 16:49)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti le cere candidaţilor la prezidenţiale opinia despre educaţie şi problemele tinerilor
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) le cere celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale să îşi spună opinia despre sistemul educaţional şi problemele cu care se confruntă tinerii, principala categorie care absentează de la vot.
Urmărește
186 afișări
Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti le cere candidaţilor la prezidenţiale opinia despre educaţie şi problemele tinerilor (Imagine: Shutterstock)
Solicitarea este cuprinsă într-o scrisoare deschisă, ce face parte din campania "Nu votezi, Nu contezi!", lansată luni de ANOSR, prin care studenţii şi tinerii sunt chemaţi să îşi exprime părerea despre candidaţii la cea mai înaltă poziţia din stat. La mai puţin de 24 de ore de la lansarea campaniei, aproape 4.000 de studenţi şi tineri şi-au anunţat deja intenţia de a participa la vot pe un site de socializare folosit de campanie.
ANOSR atrage atenţia că deşi România are peste 2,5 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, totuşi procentul de tineri care votează este unul extrem de mic, tinerii fiind principala categorie de vârstă care a absentat la vot în ultimii ani. Argumentele principale pentru care tinerii nu merg la vot sunt în genreral asociate cu lipsa de încredere pe care aceştia o au faţă de clasa politică şi de faptul că cei care candidează nu le oferă soluţii la problemele lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Deşi neprezentarea la vot a fost de multe ori folosită de tineri ca o formă de sancţiune a lipsei de viziune şi potenţial a clasei politice, efectele acestui fenomen s-au întros direct asupra lor prin faptul că nevoile şi interesele lor nu au fost prioritizate de politicieni, interesaţi mai degrabă să mulţumească şi să obţină sprijin de la grupurile sociale care alcătuiesc electoratul cel mai prezent la vot şi care influenţează cel mai mult rezultatele finale ale alegerilor, arată ANOSR.
Potrivit organizaţiei, acest lucru poate fi cel mai uşor sesizat prin lipsa de mesaje adresate studenţilor sau tinerilor de către candidaţii la prezidenţiale sau prin lipsa unei abordări complexe, lipsite de superficialitate şi mesaje pur clişeice, a problemelor pe care le au tinerii şi pe care le are sistemul educaţional.
Toate informaţiile despre campanie, inclusiv scrisoarea deschisă, informaţii despre modul în care studenţii şi tinerii pot vota, precum şi argumente care să îi convingă să participe la vot pot fi găsite pe site-ul campaniei, www.voteaza.anosr.ro .
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe