Alianţa Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" se solidarizează cu angajaţii ROMATSA

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" se solidarizează cu salariaţii ROMATSA, care au anunţat că intră în grevă generală pe 1 septembrie, anunţând la rândul său că a început demersurile pentru a declanşa acţiuni de protest la această dată.

Urmărește
832 afișări
Imaginea articolului Alianţa Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" se solidarizează cu angajaţii ROMATSA

Alianţa Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" se solidarizează cu angajaţii ROMATSA (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex", reunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât, în spirit de solidaritate cu salariaţii ROMATSA, să demareze procedurile de susţinere prin acţiuni de protest, se arată într-un comunicat al alianţei sindicale.

Reprezentanţii "Sed Lex" spun că au scopuri comune cu angajaţii ROMATSA în "depolitizare şi profesionalizare instituţională" şi în "încercarea de a limita intimidarea şi încălcarea drepturilor sindicale de către cei care conduc companii private, instituţii publice etc.".

El a precizat că este vorba despre mobilizarea a 400 de sindicate.

"În funcţie de cât de rapid vom reuşi să parcurgem paşii legali, la nivel naţional, în toate instituţiile şi companiile în care Alianţa «Sed Lex» are sindicate, sperăm ca aproximativ 85.000 de salariaţi ai sistemului bugetar să participe la această acţiune", se mai spune în comunicatul alianţei.

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" are în componenţă mai multe organizaţii sindicale din toate segmentele de activitate din domeniul bugetar, respectiv federaţiile naţionale ale sindicatelor din Finanţe, Administraţia Locală, Muncii şi Protecţiei Sociale, Statisticienilor din România, Poliţiştilor "Sed Lex" şi din Mediu.

Alianţa reprezintă un număr de 185.000 de angajaţi.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunţat luni că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt "de viaţă şi de moarte" şi privesc siguranţa călătorilor.

Luni, sindicaliştii de la ROMATSA au discutat cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

La ieşirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus că nu mai există altă soluţie decât să ceară sprijinul societăţii civile, pentru că se luptă cu "un sistem bolnăvicios".

"Este imposibil şi nu mai avem încredere să putem să mai negociem, reiterând inclusiv faptul că toate înţelegerile pe care le-am avut cu domnul ministru aici de faţă, cu directorul celălalt general Cârnu (Fănică Cârnu, directorul general adjunct al ROMATSA, n.r.), nu s-a ţinut cont de el, în această măsură nu avem niciun fel de posibilitate sau de încredere, de faţă cu domnul ministru, domnul Stanciu (Aurel Stanciu, directorul ROMATSA, n.r.) afirmând «Da' ce am fost eu aici? Nu am făcut eu acest lucru»".

Angajaţii ROMATSA îl acuzau pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor.

Directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, declara la rândul său că sindicatele au avut o poziţie inflexibilă privind solicitările angajaţilor şi că unele dintre acestea "exced prevederile legale".

Aurel Stanciu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici