Prima pagină » Social » Amânare la recursul privind proprietatea a două apartamente din imobilul pierdut de preşedintele Iohannis

Amânare la recursul privind proprietatea a două apartamente din imobilul pierdut de preşedintele Iohannis

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat, joi, pentru 19 aprilie, judecarea recursului prin care locatarii a două apartamente din imobilul din Sibiu pierdut în instanţă de preşedintele Klaus Iohannis încearcă să redevină proprietari.
Amânare la recursul privind proprietatea a două apartamente din imobilul pierdut de preşedintele Iohannis
Dragos Suciu
16 mart. 2017, 14:36, Social

Judecarea recursului a fost amânată deoarece Curtea de Apel Alba Iulia aşteaptă dosarele de la Curtea de Apel Piteşti în urma cărora preşedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul din Sibiu, acestea fiind necesare în prezenta cauză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Instanţa a constatat că dosarul de la Piteşti şi cele ataşate celui de la Piteşti, acelea vechi de la Braşov, sunt necesare în prezenta cauză”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru a doua oară recursul împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu prin care locatarii a două apartamente încearcă să redevină proprietari, invocând necesitatea dosarelor prin care familia Iohannis a pierdut imobilul.

Locatarii celor două apartamente din centrul Sibiului încearcă să redevină proprietari ai acestor locuinţe pe care le-au cumpărat de la statul român, în calitate de chiriaşi, în anii 1990.

La sfârşitul lunii februarie, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia în anulare a familiei lui Klaus Iohannis, astfel că famillia preşedintelui a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului.

Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Piteşti, Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut definitiv casa situată pe strada Nicolae Bălcescu, din centrul Sibiului, unde funcţionează, în prezent, şi sediul unei bănci.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, pe care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi.

În 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea.

Foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.