- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (09.07.2018, 14:04)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anca Jurma - noul procuror-şef interimar DNA. Magistratul nu a mai instrumentat dosare de peste 10 ani/ Ministerul Justiţiei demarează selecţia procurorilor pentru conducerea DNA | FOTO
Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o, luni, pe Anca Jurma pentru a ocupa funcţia de procuror-şef interimar al DNA , potrivit unui anunţ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie (PÎCCJ). Ministerul Justiţiei a anunţat că organizează în perioada 9 iulie -30 iulie 2018 selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Urmărește
11254 afișări
Foto: Fcebook/Anca Jurma
UPDATE Cine este Anca Jurma, procurorul-şef interimar al DNA. Nu a intrumentat dosare de peste 10 ani
Procurorul Anca Jurma, delegată de către Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA, a deţinut două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă aceasta nu a instrumentat dosare penale de mai bine de 10 ani.
Anca Jurma este născută în anul 1966, şi deţine, în prezent, funcţia procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), însă este un magistrat care nu a instrumentat dosare penale de mai bine de 10 ani. Procurorul Anca Jurma este cunoscută în mediul juridic ca fiind fiica fostului procuror general al României, Nicolae Cochinescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Nicolae Cochinescu a fost procuror general al României în perioada 1996-1997 şi, în anul 2001, a fost judecător al Curţii Constituţionale pentru o perioadă de nouă ani.
Revenind la procurorul-şef interimar al DNA, potrivit CV-ului său publicat prezentat de DNA, Anca Jurma are o vechime în funcţia de procuror de mai bine de 20 de ani, îndeplinind succesiv această funcţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Mai mult, începând cu data de 1 octombrie 2002, Jurma îndeplineşte funcţia de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice din cadrul DNA, iar din anul 2010 este vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN). CV-ul procurorului Anca Jurma mai arată că, din 2004 este membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.
Jurma a avut rolul de conlier al şefei DNA, laura Codruţa Kovesi.
De asemenea, începând cu anul 2004, Jurma a fost evaluator al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO, un organism al Consiliului Europei), urmărind aplicarea prevederilor Convenţiei penale pentru combaterea corupţiei.
Activitatea profesională a Ancăi Jurma mai arată:
- În intervalul 2007–2009, a fost expert evaluator în Programul-pilot al Convenţiei ONU anticorupţie.
- În perioada 2006-2008, a fost expert în programe de asistenţă ale Uniunii Europene ale Consiliului Europei şi Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare în combaterea corupţiei.
- Începând din ianuarie 2008 a fost persoană de contact a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în relaţia cu reţeaua Partenerilor Europeni împotriva Corupţiei.
- În 2010, a fost aleasă asistent al vicepreşedintelui Partenerilor Europeni împotriva Corupţiei.
- Începând din 2010, a fost persoană de contact a DNA în relaţia cu Reţeaua anticorupţie (ACN), fiind responsabilă de Estul Europei şi Asia Centrală.
Agenţia de presă MEDIAFAX a trimis Ministerului Public o solicitare prin care a cerut lămuriri privind considerentele care au stat la baza delegării Ancăi Jurma pentru funcţia de conducere a DNA. De asemenea, MEDIAFAX a solicitat ca procurorul general Augustin Lazăr să precizeze dacă Anca Jurma, în calitate de consilier al Laurei Codruţa Kovesi, a luat parte la deciziile conducerii DNA, în prezent contestate.
Ştirea iniţială:
Ca urmare a decretului prin care preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial, procurorul general Augustin Lazăr a emis, luni, ordinul de delegare în această funcţie a Ancăi Jurma, procuror DNA, anunţă Parchetul General.
Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
'Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se arată în comunicatul de presă al Parchetului General, remis luni MEDIAFAX.
Ministerul Justiţiei a anunţat că organizează în perioada 9 iulie -30 iulie 2018 selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 09 – 30.07.2018, la sediul său din Bucureşti, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, asigură interimatul la conducerea Direcţiei, până când Augustin Lazăr, procurul general, va delega o persoană care să preia atribuţiile până la desemnarea unui nou procuror şef.
Potrivit regulamentului intern al DNA, atribuţiile şefului Direcţiei sunt preluate de către adjuncţii acestuia. Procurorii şefi adjuncţi sunt Marius Iacob şi Călin Nistor. Având în vedere că Nistor este în concediu, atribuţiile, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, sunt preluate de către Marius Iacob.
Urmează ca Augustin Lazăr, procurul general, să delege o persoană la conducerea DNA, până la desemnarea unui nou procuror şef.
Citeşte şi: Cine preia atribuţiile lui Kovesi şi cum se va face numirea următorului procuror şef al DNA
Citeşte şi: Presa internaţională relatează despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA
Citeşte şi: Kovesi va pleca definitiv de la DNA/ Ultimul mesaj adresat procurorilor: Aţi mers înainte, indiferent cât de târâţi în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra
Citeşte şi: Cine preia atribuţiile lui Kovesi şi cum se va face numirea următorului procuror şef al DNA
Citeşte şi: SCANDALURI în mandatele lui Kovesi: De la "decaparea" premierului şi până la "spectacolul cătuşelor"
Citeşte şi: Ce spune Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR, despre decizia întârziată a preşedintelui Iohannis de revocare a lui Kovesi: Nu exista altă soluţie
Citeşte şi: Kovesi, DECLARAŢIE la plecarea de la DNA: Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare/ Episodul de astăzi nu este o înfrângere. Corupţia poate fi învinsă | VIDEO
Citeşte şi: REVOCARE Kovesi | Iordache: I-a luat cam mult timp să citească, dar decizia e un semn de normalitate
Citeşte şi: Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi de la şefia DNA, la o lună de la decizia CCR/ Purtătorul de cuvânt: Preşedintele a semnat astăzi decretul/ UPDATE: Decretul, publicat în Monitorul Oficial
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Presa internaţională relatează despre revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe