Anchetă la Covasna, după ce mai mulţi români şi-ar fi cumpărat permise de conducere false din Ungaria

Un număr de 19 persoane din judeţul Covasna, care şi-ar fi cumpărat permise de conducere false cu sume cuprinse între 300 şi 400 de euro, sunt cercetate de autorităţile maghiare, o parte din ei fiind identificaţi în urma unor percheziţii efectuate cu sprijinul poliţiştilor români.

Urmărește
503 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Covasna, după ce mai mulţi români şi-ar fi cumpărat permise de conducere false din Ungaria

Anchetă la Covasna, după ce mai mulţi români şi-ar fi cumpărat permise de conducere false din Ungaria (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Românii care şi-au cumpărat permise de conducere false au făcut-o în perioada 2012 – 2014 şi au condus pe drumurile publice timp de circa patru ani. O parte dintre ei au fost prinşi în trafic şi sancţionaţi de poliţiştii covăsneni, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin.

„În ultima perioadă şi chiar şi anul trecut poliţiştii au identificat mai multe persoane care aveau permise de conducere suspecte a fi falsificate şi au întocmit dosare penale pentru conducere fără permis”, a spus Nicoleta Tolvaj Marin.

Poliţiştii din Covasna, în urma unei cereri de asistenţă judiciară formulată de autorităţile din Ungaria, au efectuat, în perioada 24-25 mai, 17 percheziţii domiciliare pentru documentarea activităţii unui grup infracţional specializat în procurarea de permise de conducere false.

Potrivit Nicoletei Tolvaj Marin, românii ar fi cumpărat permise de conducere false în perioada 2012-2014, de la doi cetăţeni maghiari, care sunt şi ei anchetaţi. Sumele pe care le plăteau pentru permise sunt cuprinse între 300 şi 400 de euro.

„Unsprezece persoane au fost identificate şi conduse la audieri. Acestea sunt cercetate în liberate”, a mai spus Nicoleta Tolvaj Marin.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Poliţia Română, procedura de achiziţionare a permiselor false dura trei zile.

„Procedura dura aproximativ trei zile, documentele apăreau ca fiind eliberate de autorităţile din Serbia, iar pentru a obţine un permis de conducere, de pildă, <solicitantul> nu era nevoit să urmeze vreun curs de legislaţie rutieră sau să susţină vreun examen. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat patru permise de conducere despre care există suspiciunea că ar fi fost falsificate, dar şi mai multe documente care atestă reţinerea unor permise de conducere”, potrivit Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de către autorităţile maghiare, iar poliţiştii din Covasna vor acorda în continuare sprijin, în limita competenţelor şi a dispoziţiilor legale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici