- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.01.2017, 08:30)
- Claudiu Surmei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Angajaţii Circului Globus: Fără animale, circul va muri. Declaraţii pro şi contra folosirii animalelor în spectacole
Angajaţii Circului Globus din Capitală susţin că dacă legea va fi modificată astfel încât animalele să nu mai poată fi folosite în spectacole, "circul va muri", aceştia spunând că animalele de la circ sunt tratate foarte bine, iar problema interzicerii folosirii lor trebuie tratată cu diplomaţie.
Urmărește
2932 afișări
Angajaţii Circului Globus din Capitală nu sunt de acord cu proiectul Primăriei Generale a Capitalei prin care se doreşte interzicerea folosirii animalelor în circuri şi nici cu petiţia ONG-urilor apărută în mediul online, care are acelaşi obiectiv. Cele două iniţiative au fost luate după ce, săptămâna trecută, 11 animale au murit într-un incendiu izbucnit într-o clădire ce aparţinea Circului Globus.
Unul dintre colaboratorii Circului Globus, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că dacă animalele vor fi interzise definitiv în spectacole, "circul va muri".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Circul a fost născut de pe timpul romanilor. Acolo are rădăcinile, cu gladiatorii care se luptau cu animale. Între timp, a evoluat. Evoluţia a fost astfel încât în ziua de astăzi fac parte din familia celui care le dresează, din ambientul nostru. Problema se pune că în momentul în care aceste animale vor fi interzise definitiv, circul va muri. Circul nu poate exista fără animale. Motivul este că adulţii înţeleg altfel, dar copii sunt atraşi de animale. Bineînţeles că le place să vadă trapezişti, acrobaţi, dar întreabă unde sunt animalele", a declarat unul dintre acrobaţii Circului Globus.
Bărbatul a spus că animalele sunt bine tratate de îngrijitorii de la circ şi că o concluzie trebuie trasă abia după ce reprezentanţii de ONG-uri şi cei ai circului vor discuta împreună cu diplomaţie pe marginea acestui subiect.
"Animalele de la circ sunt tratate foarte bine. Cred că mai bine de atât nu se poate. Eu sunt acrobat, dar am fost tot timpul impresionat de animale. Sunt o companie extraordinară. Sunt cei mai buni prieteni, când ai probleme transmit iubirea, afecţiunea sinceră. Lumea trebuie să înţeleagă. E contradicţia asta între cei care susţin drepturile animalelor şi care nu se înţeleg cu oamenii de la circ. Trebuie diplomaţie. Şi unii şi alţii trebuie să comunice, să se împace ambele tabere. Fiecare are dreptate în felul lui. Trebuie ascultaţi toţi, analizat bine, să se adune şi să dezbată. Am văzut la televizor cazuri în care animalele sunt maltratate de stăpâni. E ceva oribil. Noi iubim animalele, suntem cei mai mari iubitori de animale, nu ca ONG-urile. Nu generalizez lucrurile. La o concluzie se poate ajunge abia după ce sunt ascultaţi toţi, din ambele părţi", a mai spus bărbatul.
O altă angajată a circului a declarat că nu este necesară folosirea violenţei pentru a dresa animalele şi s-a arătat foarte deranjată de intenţiile Primăriei Capitalei şi ale ONG-urilor.
"Animalele sunt hrănite bine, stau în condiţii bune. Dresajul nu se face doar prin violenţă. Cum poate intra un dresor în cuşca unui tigru dacă îl bate? Nu vreau să vorbesc despre acea petiţie, suntem foarte supăraţi pe tema asta", a declarat femeia.
Declaraţiile angajaţilor de la circ vin în contextul în care Primăria Generală a Capitalei a anunţat că are în lucru, de mai multe luni, un proiect de interzicere a animalelor sălbatice în circuri, iar primarul general Gabriela Firea l-a demis pe directorul Circului Globus, Victor Coman, după ce 11 animale au murit, săptămâna trecută, într-un incendiu izbucnit într-o clădire ce aparţinea instituţiei pe care o conducea. Angajaţii şi colaboratorii circului au strâns, luni, peste 100 de semnături pentru a alege un reprezentant care să vorbească cu edilul şef al Capitalei şi să îi ceară repunerea lui Victor Coman în funcţia de director al circului.
Totodată, ONG-urile au cerut, printr-o petiţie care circulă pe reţelele de socializare, interzicerea folosirii animalelor în circuri şi speră ca noul Legislativ să modifice legea protecţiei animalelor.
"Circurile care exploatază animale trebuie să dispară! Este nevoie de o legislaţie clară, care interzice aceste practici pentru todeauna! Avem aproximativ 3.890 de tigri rămaşi în libertate pe tot globul. Specia este grav ameninţată de dispariţie şi totuşi îi găsim în captivitate peste tot în jurul nostru. Se estimează că doar în SUA trăiesc peste 5.000 de tigri în captivitate şi din păcate nici ţara noastră nu este o excepţie. Am putut vedea tigru ţinut ca pet la Arad, tigru ţinut în cuşcă de interlopi şi de grădini zoologice improvizate. Iar azi vine vestea că doi tigri au murit într-un incendiu la Circul Globus. Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferinţa animalelor în scopuri de distracţie n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni. Abia când vom învăţa să tratăm animalele din jurul nostru cu respect vom putea spune că am făcut paşi spre o societate civilizată", este mesajul campaniei iniţiate de Csibi Magor.
În prezent, în 21 de state din întreaga lume este interzisă folosirea animalelor sălbatice, fie în circuri, fie în general.
În Europa au fost impuse interdicţii în 14 state. Astfel, în Bulgaria şi Estonia există interdicţia generală de folosire a animalelor sălbatice în circuri în timp ce alte şapte state au această interdicţie, însă cu anumite excepţii. Este vorba despre Ungaria,Cehia, Slovacia, Suedia, Malta, Finlanda şi Danemarca. În Olanda, este interzisă folosirea animalelor sălbatice în circuri în două provincii.
Totodată, în cinci state europene există interdicţia generală de folosire a animalelor sălbatice. În timp ce Austria a impus această interdicţie generală, în Polonia ea există doar pentru animalele născute în sălbăticie. Croaţia a interzis folosirea animalelor sălbatice în 29 de oraşe, iar în Marea Britanie există această interdicţie în plus pentru toate speciile de animale în mai mult de 207 departamente/oraşe.
În afara Europei, ţări precum Costa Rica, Israel şi Singapore au adoptat interzicerea generală a folosirii animalelor sălbatice, iar în India nu este permisă folosirea urşilor,maimuţelor, leilor, tigrilor şi leoparzilor.
Statul federal Rio de Janeiro (Brazilia), împreună cu alte 11 oraşe au interzis folosirea animalelor sălbatice, măsura fiind impusă, de asemenea, în 31 de state din SUA şi în 36 de comunităţi, cinci districte şi provincia Nova Scoţia din Canada.
Citeşte şi: Uniunea Naţională a Judecătorilor din România: CSAT a trasat SRI sarcini informativ-operative ce nu se regăsesc în cadrul legal cunoscut
Citeşte şi: Elevii mai multor şcoli, obligaţi să circule pe şosea din cauza trotuarelor acoperite de zăpadă: Am învăţat la şcoală că ar trebui să circulăm pe trotuar, dar dacă sunt înzăpezite...
Citeşte şi: FOTO Protest al angajaţilor Circului Globus care nu vor demiterea directorului/ Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului; E caz patologic
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe