- Home
- Social
- PITEŞTI, (21.03.2013, 17:51)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angajaţii Dacia au renunţat la protest. O parte dintre solicitări au fost acceptate
Angajaţii de la uzina Dacia din Mioveni au renunţat la protest, joi după-amiază, şi au revenit la locurile de muncă, după ce liderii sindicali i-au anunţat că reprezentanţii administraţiei au acceptat o parte dintre solicitările privind revendicările salariale.
Urmărește
528 afișări
Angajaţii Dacia au renunţat la protest. O parte dintre solicitări au fost acceptate (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)
Potrivit protestatarilor, salariaţii din schimbul al doilea au revenit în secţii, după aproximativ două ore în care nu au lucrat, în timp ce angajaţii din schimbul întâi, care au refuzat să lucreze, au plecat acasă după terminarea programului.
Angajaţii au primit asigurări că negocierile dintre sindicate şi patronat privind contractul colectiv de muncă vor fi reluate săptămâna viitoare.
Conducerea Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) au convenit joi să continue negocierile pentru contractul colectiv de muncă doar în condiţiile reluării lucrului şi revenirii la o desfăşurare normală a producţiei, potrivit constructorului auto.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
De asemenea, părţile au agreat să continue dialogul doar în cadrul comisiei de negociere, în conformitate cu prevederile legale.
"Câteva sute de angajaţi au refuzat joi să intre la lucru, fără a indica, însă, cu exactitate care sunt revendicările lor. În jurul orei 16.00, angajaţii au încheiat protestul şi au reluat lucrul. Atât conducerea Dacia, cât şi sindicatul reprezentativ la nivelul companiei şi-au manifestat intenţia de a reveni la masa negocierilor", se arată într-un comunicat transmis de companie.
Salariaţii care au părăsit posturile de lucru miercuri şi joi nu vor fi plătiţi pentru timpul cât au absentat nemotivat din postul de lucru.
De asemenea, conducerea Dacia va începe procedurile legale în vederea sancţionării angajaţilor care, prin absentarea de la locul de muncă, au încălcat prevederile contractului colectiv de muncă şi ale regulamentului intern. O altă măsură avută în vedere de conducerea Dacia este tragerea la răspundere materială a celor care sunt răspunzători de prejudiciile cauzate de întreruperea ilegală a activităţii.
Citeşte şi:
A doua zi de proteste la Dacia Mioveni: Angajaţii reclamă refuzul patronatului de a vorbi despre revendicările salariale
O parte a angajaţilor companiei Automobile Dacia s-au adunat, joi, în curtea uzinei şi au protestat pentru a doua zi consecutiv, reclamând refuzul patronatului de a le prezenta un punct de vedere legat de revendicările lor salariale
De asemenea, ei s-au declarat nemulţumiţi de poziţia administraţiei potrivit căreia protestul declanşat miercuri a fost ilegal.
Reprezentanţii producătorului de automobile spuneau că administraţia companiei "are deschidere pentru discuţii cu sindicatele".
"Reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului continuă discuţiile care vizează contractul colectiv de muncă, începute din luna februarie. Protestul continuă, iar din punctul de vedere al companiei avem deschidere pentru discuţii cu sindicatele", declara, joi, directorul de comunicare al Dacia, Anca Oreviceanu.
O parte a angajaţilor uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea şi miercuri dimineaţă, nemultumiţi că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă şi că revendicările salariale cerute de ei nu au fost incluse în document.
Angajaţii spuneau că li se cere să producă o maşină în 40 de secunde, dar că nu sunt plătiţi corespunzător şi au acuzat patronatul că nu vrea să îi primească la negocieri şi că a înăsprit condiţiile de muncă, înmulţind verificările alcooltest şi controalele la poartă.
În replică, Anca Orevicianu, directorul de comunicare al Grupului Renault în România, a declarat că negocierile se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor salariaţilor.
"Nu este adevărat că nu au fost primiţi la negocieri, ele au început în cursul lunii februarie şi sunt în curs. Nu s-a pus problema disponibilizărilor", a declarat directorul de comunicare al Grupului Renault în România, Anca Orevicianu.
Reprezentanţii companiei Automobile Dacia au susţinut că protestul este ilegal, constructorul auto precizând că la care acesta au participat, miercuri, "câteva sute de salariaţi", reprezentând sub 20% din numărul total de angajaţi şi că aceştia nu vor fi plătiţi pentru că au lipsit de la lucru.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe