- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.10.2018, 11:34)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Asistenta de la Spitalul Universitar, care a fost în greva foamei, CONCEDIATĂ/ Ministrul Sănătăţii: S-ar putea să existe probleme de natură penală
Asistenta de la Spitalul Universitar, care a fost în greva foamei timp de 17 zile în luna august, a fost concediată. Ea susţine că motivul ar fi că a vorbit despre neregulile din cadrul instituţiei medicale, însă managerul spitalului precizează că a fost desfăcut contractul din motive disciplinare.
Urmărește
1924 afișări
Asistenta de la Spitalul Universitar, care a fost în greva foamei, CONCEDIATĂ. Manager: Din cauza părăsirii locului de muncă, a pus în pericol viaţa pacientilor
“Am făcut greva foamei, eu nu am fost în discotecă. (...) Am terminat (n.r - greva foamei) în 22 august, acum suntem în 12 octombrie. (...) Pentru că am vorbit. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, pentru că am adus dovezi în spaţiul public, în cel virtual şi în mass-media, pentru că toţi colegii sunt alături de mine, dar le e frică să vorbească. Pentru că am spus ca în această unitate s-a instaurat o dictatură, pentru că ăsta e adevărul”, a declarat, vineri, Mariana Luceanu, fostă angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De cealaltă parte, managerul unităţii spitaliceşti susţine că a fost desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare.
“Doamna a fost cercetată disciplinar în comisia de disciplină pentru absenţele repetate şi nemotivate de la locul de muncă. Nu are nicio legătură cu afirmaţiile spuse în spaţiul public. Din cauza părăsirii locului de muncă, a pus în pericol viaţa pacientilor. S-a votat în unanimitate la comisia de displinică şi i s-a comunicat ieri (joi) decizia”, a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica.
Doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au intrat în greva foamei pe 8 august. Adriana Nica a precizat că celălalt asistent medical care a fost în greva foamei nu a fost concediat pentru că nu a lipsit de la muncă.
Avocatul Poporului se autosesizează în cazul asistentei concediate de la Spitalul Universitar
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei acum câteva luni.
Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu în cazul asistentei Mariana Luceanu, care a fost concediată de la Spitalul Universitar din Bucureşti, după ce s-a aflat în greva foamei.
„A fost sesizat Corpul de control al Ministrului Sănătăţii, de către Domeniul Drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale din cadrul Avocatului Poporului, cu solicitarea de a informa cu privire la rezultatul controlului efectuat. Până în prezent nu s-au primit informaţii din partea Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii”, se arată într-un comunicatul, transmis, vineri, de Avocatul Poporului.
Asistenta de la Spitalul Universitar a fost concediată după ce a fost în greva foamei timp de 17 zile în luna august. Ea susţine că motivul ar fi că a vorbit despre neregulile din cadrul instituţiei medicale, însă managerul spitalului precizează că a fost desfăcut contractul din motive disciplinare.
"Am făcut greva foamei, eu nu am fost în discotecă. (...) Am terminat (n.r - greva foamei) în 22 august, acum suntem în 12 octombrie. (...) Pentru că am vorbit. A deranjat faptul că am spus neregulile din acest spital, pentru că am adus dovezi în spaţiul public, în cel virtual şi în mass-media, pentru că toţi colegii sunt alături de mine, dar le e frică să vorbească. Pentru că am spus ca în această unitate s-a instaurat o dictatură, pentru că ăsta e adevărul”, a declarat, vineri, Mariana Luceanu, fostă angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
De cealaltă parte, managerul unităţii spitaliceşti susţine că a fost desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare.
“Doamna a fost cercetată disciplinar în comisia de disciplină pentru absenţele repetate şi nemotivate de la locul de muncă. Nu are nicio legătură cu afirmaţiile spuse în spaţiul public. Din cauza părăsirii locului de muncă, a pus în pericol viaţa pacientilor. S-a votat în unanimitate la comisia de displinică şi i s-a comunicat ieri (joi) decizia”, a spus, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica.
Sorina Pintea: La Spitalul Universitar s-ar putea să existe probleme de natură penală
Concluziile preliminare ale Corpului de control trimis la SUUB au descoperit probleme “de natură penală”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că raportul final va fi trimis la Parchet. De asemenea, spitalul a fost sancţionat pentru că nu a respectat procedurile de dezinfecţie.
La Spitalul Universitar din Capitală au fost echipe de control din partea ministerului Sănătăţii, a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti a Municipiului Bucureşti.
“Pot să vă spun că parţial unele sesizări s-au adeverit în sensul că nu au fost efectuate procedurile de dezinfecţie aşa cum trebuie în ambulatoriu de specialitate, fapt pentru care unitatea a fost sancţionată în timpul controlului. S-a constatat că la un cabinet nu se utilizează produse biocide pentru dezinfecţia mâinii, iar aceste produse existau în stoc. Au fost sancţionaţi asistenţii coordonatori din ambulator şi de pe anumite secţii clinice ale spitalului”, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Corpul de control a verificat activitatea unităţii spitaliceşti din anul 2013, iar concluziile finale ale raportului vor fi trimise la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
“Am constatat de asemenea că s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achiziţiile din fondurile Ministerului Sănătăţii. Obiectivele vizate au fost legate de modul în care sunt utilizate serviciile medicale pacienţilor, de modul în care au fost utilizate fondurile ministerului, modul în care angajaţii cunosc protocoalele, procedurile de curăţenie, de dezinfecţie la nivelul Spitalului Universitar. Aşa cum spuneam, am constatat că sunt anumite aspecte de natură penală drept pentru care întregul raport al acestui control va fi trimis la Parchet. (...) Când raportul final va fi gata vă voi comunica aceste aspecte, precum şi faptele pe care le considerăm posibil, de natură penală şi pentru care vom face acele sesizări”, a mai adăugat Sorina Pintea.
De asemenea, Pintea a mai menţionat că în cadrul Spitalului Universitar a fost descoperit un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), în valoare de 200.000 de euro, cumpărat în anul 2014, care a fost folosit după trei ani.
“În acel colet, era un aparat de 200.000 de euro pe care secţiile îl solicitau pentru utilizare, un aparat de radiologie. Stătuse trei ani în cutie în spital şi nimeni nu ştia ce este în acea cutie. (...) A fost un preţ de achiziţie, noi am considerat că este foarte mare, dar nu este decizia noastră. Cineva va analiza şi va vedea care a fost preţul real de achizţie sau poate că a fost acesta”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii.
De asemenea, s-a descoperit că Spitalul Universitar nu a avut un contract complet cu CNAS, astfel pacienţii nu au putut obţine unele investigaţii gratuite.
“Pe radiologie imagistică, Spitalul Universitar nu a avut un contract cu CNAS în anul acesta. Asta înseamnă că foarte mulţi pacienţi nu au putut beneficia de investigaţii gratuite în secţia de explorări funcţionale a spitalului. Asta înseamnă că s-au pierdut multe sume pe care spitalul le-ar fi putut încasa de la CNAS", a mai adăugat Sorina Pintea.
Despre asistenta de la Spitalul Universitar care a fost în greva foamei timp de 17 zile în luna august şi a fost joi concediată Sorina Pintea a spus că este decizia spitalului.
“Decizia de sancţionare nu poate şi nu trebuie făcută de către Ministerul Sănătăţii. Este o decizie a spitalului. Angajata dacă constată că i s-au încălcat anumite drepturi atunci poate să facă contestaţie la această decizie, dar sunt alţii care trebuie să vadă dacă această decizie este corectă sau nu”, a mai adăugat Sorina Pintea.
Doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au intrat în greva foamei pe 8 august. În urma acestor sesizări, Ministrul Sănătăţii a trimis corpul de control la unitatea spitalicească.
Citeşte şi: UPDATE | Ministerul Sănătăţii: Cei doi protestatari de la Spitalul Universitar vor renunţa la greva foamei/ Avocatul Poporului va efectua o anchetă la instituţie. Un protestatar rănit a contactat o bacterie în urma unei operaţii
Citeşte şi: Spitalul Universitar din Capitală a deschis o anchetă după ce un pacient, care a fost rănit la proteste, spune că a luat o bacterie
Citeşte şi: Spitalul Universitar Bucureşti, ACREDITAT ca centru de expertiză pentru boli hematologice rare
Citeşte şi: Pintea anunţă că MEDICII de pe ATI de la Spitalul Universitar refuză să mai intre în sala de operaţii
Citeşte şi: Spitalul Universitar: Sindicalistul care a intrat în stop-cardiac la MS este acum în stare bună
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Familia Gupta, una dintre cele mai puternice dinastii de business din India, a cumpărat combinatul siderurgic din Galaţi/ Sindicaliştii au aşteptări mari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe