Augustin Lazăr, la CSM: Obiectivul cel mai important e apărarea independenţei într-un context complicat

Procurorul general al României a declarat, vineri, înainte de şedinţa CSM în care se va alege conducerea Consiliului pentru anul în curs, că cel mai important obiectiv al magistraţilor care vor fi în fruntea instituţiei ar trebui să fie apărarea independenţei magistraturii "într-un context complicat"

Urmărește
602 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, la CSM: Obiectivul cel mai important e apărarea independenţei într-un context complicat

Augustin Lazăr, la CSM: Obiectivul cel mai important e apărarea independenţei într-un context complicat

"Eu am convingerea că toţi ne-am gândit că obiectivul cel mai important este apărarea independenţei magistraturii într-un context destul de complicat", a spus Augustin Lazăr înainte de şedinţa CSM.

La sediul CSM a ajuns şi ministrul Justiţiei, deşi acesta şi-a delegat atribuţiile înainte de Revelion până pe 8 ianuarie.

"Nu sunt în concediu de la CSM pentru că este un moment important şi am venit la alegerile preşedintelui şi vicepreşedintelui", a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

La prima şedinţa a Consiliului participă şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte noua conducere a CSM, judecătoarea Simona Marcu candidează pentru funcţia de preşedinte al CSM, în timp ce procurorii Codruţ Olaru şi Nicolae Solomon şi-au depus candidaturile pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din sistem.

Simona Camelia Marcu este membru al CSM din partea instanţei supreme, fiind judecător la Secţia Contencios Administrativ, aceasta candidând pentru funcţia de preşedinte al Consiliului.

Pentru funcţia de vicepreşedinte vor candida procurorii Nicolae Solomon şi Codruţ Olaru, potrivit unor surse judiciare.

Surse din sistem au precizat că procurorul Codruţ Olaru nu are susţinerea Secţiei pentru procurori a CSM, cel sprijinit pentru a ocupa aceasta funcţie fiind Nicolae Solomon.

Procurorul Nicolae Solomon şi-a început activitatea în 2008, la Medgidia, iar în 2010 a venit la Bucureşti, fiind magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Ulterior, a activat la DIICOT, după care la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a fost şi prim-adjunct.

În 2017, Consiliul a fost condus de judecătorul Mariana Ghena (preşedinte) şi procurorul Cristian Ban (vicepreşedinte), fiind şi primul an după alegerile care au dus la o nouă componenţă a CSM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici