Avocaţii inculpaţilor din dosarul Antena Group-RCS&RDS au cerut expertizarea interceptărilor

La termenul de vineri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) al dosarului Antena Group-RCS&RDS, avocaţii apărării au cerut audierea mai multor persoane, precum şi expertizarea interceptărilor telefonice din dosar.

Urmărește
300 afișări
Imaginea articolului Avocaţii inculpaţilor din dosarul Antena Group-RCS&RDS au cerut expertizarea interceptărilor

Avocaţii inculpaţilor din dosarul Antena Group-RCS&RDS au cerut expertizarea interceptărilor (Imagine: Catalina Filip/ Mediafax Arhiva Foto)

Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, a susţinut, în faţa instanţei, că are dubii cu privire la acurateţea interceptărilor telefonice de la dosar.

"Solicităm expertizarea convorbirilor audio-video şi a interceptărilor telefonice.(...) Ce este relevant este că s-au remarcat lucruri fără explicaţie. În acelaşi fişier, convorbirea originală apare posterior conversaţiei în copie, lucru identificat de expertul nostru. Am solicitat ca, pentru efectuarea acestei expertize, să avem la dispoziţie echipamentele pe care DNA le-a folosit la interceptările audio-video, pentru că Ioan Bendei a fost cu tehnică în această zonă", a afirmat Ion Cazacu.

Avocatul a mai cerut instanţei ca interceptările telefonice să fie ascultate în şedinţă publică.

Avocaţii apărării au mai cerut în instanţă reaudierea şi audierea mai multor persoane, printre care cea a lui Ioan Bendei, fostul administrator al RCS&RDS, a Ralucăi Puşcaş, fostul director juridic al Antena Group, a lui Zoltan Teszari, fondatorul grupului RCS&RDS, precum şi a Teodosiei Iordăchiţă, ofiţer de poliţie al DNA.

De asemenea, la termenul de vineri de la ÎCCJ, Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu au susţinut că vor să dea declaraţii în instanţă în acest dosar.

Magistraţii au fixat un nou termen în proces la data de 12 mai, urmând ca, până la data de 3 mai, avocaţii să mai poată depune probe la dosar.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici