- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.02.2015, 12:37)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avocatul Elenei Udrea: Vrem echilibru în anchetă, nu vom comenta cazul decât în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat marţi, la intrarea în sediul DNA, că nu va face speculaţii şi nu va comenta public apărarea deputatului PMP, că acest lucru se va întâmpla doar în sala de judecată şi că a depus o cerere pentru ca aceasta să fie audiată în dosarul Microsoft.
Urmărește
870 afișări
Avocatul Elenei Udrea: Vrem echilibru în anchetă, nu vom comenta cazul decât în sala de judecată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Alexandru Chiciu a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu câterva minute înaintea Elenei Udrea, el spunând că o reprezintă în dosarul Microsoft.
Avocatul a declarat că nu va face comentarii sau presupuneri în spaţiul public, toate argumentele juridice urmând să fie exprimate în faţa anchetatorilor şi a instanţelor de judecată. Chiciu a motivat această poziţie a apărării Elenei Udrea prin faptul că trebuie să existe echilibru atât în anchetă, cât şi în faza de judecată, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă părţile ar începe să divulge date din dosar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Întrebat dacă Elena Udrea va fi reţinută, Alexandru Chiciu a refuzat să răspundă.
Avocatul a precizat că în 6 februarie a depus o cerere la procurori prin care solicita audierea Elenei Udrea în dosarul Microsoft, solicitare care a fost admisă. Acesta a adăugat că Elena Udrea este pregătită să dea o declaraţie şi că admiterea de către procuror a cererii ar indica echilibrul de care apărarea speră să aibă parte în acest proces penal.
Elena Udrea a venit marţi la DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupţie.
Udrea a spus, la intrarea în sediul DNA, că a venit pentru a da declaraţii în dosarul Microsoft.
Elena Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e - Romania), spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.
În dosarul Gala Bute, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea unor fonduri din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 - 2012.
În faţa sediului DNA sunt şase persoane care au huiduit-o pe Elena Udrea atunci când a ajuns la DNA şi care au pancarte pe care scrie "Toţi băsiştii la puşcărie", "Bă$€$cu e aici", "Mai am un singur dor, Bă$€ la vorbitor (pe interior) şi Nuţi la Târgşor".
Cu o oră înainte de a veni la DNA, Elena Udrea s-a prezentat la Secţia 2 Poliţie, unde trebuie să meargă conform programului stabilit după ce a fost pusă sub control judiciar, în 29 ianuarie, în dosarul Microsoft.
Camera Deputaţilor a dat luni şase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.
Astfel, forul legislativ a aprobat cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, fiind înregistrate 285 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă". Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Camera Deputaţilor a aprobat apoi cererea privind încuviinţarea extinderii urmăririi penale în dosarul Gala Bute. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă".
Camera a aprobat şi încuviinţarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul Gala Bute în privinţa Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotărâre referitor la cererea ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ICCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi "pentru" şi 102 "împotrivă".
Un al patrulea vot a vizat cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în privinţa Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă", proiectul de hotărâre întocmit în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Camera Deputaţilor a aprobat şi solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului în dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi "pentru" şi 65 "împotrivă", cererea ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea PICCJ, de reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
De asemenea, Camera a aprobat şi cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviinţarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor aferent cererii ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea PICCJ, de încuviinţare a arestării preventive a Elenei Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29 ianuarie, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 152 de voturi "pentru" şi 82 "împotrivă".
Citeşte şi:
Deputaţii au aprobat cererea de ARESTARE a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute" şi cererea de reţinere şi arestare în dosarul Microsoft. Controlul judiciar în cazul Microsoft, înlocuit cu arestarea preventivă
Citeşte şi:
MEDIAFAX ZOOM: Elena Udrea - GALERIE FOTO
Citeşte şi:
Udrea parafrazează un pastor luteran antinazist: Dacă azi mă iau pe mine, astfel, mâine vă iau pe dvs.
Citeşte şi:
Udrea, despre gestul de a duce mâna spre nas: Un semn făcut unei persoane dragi, că totul e în regulă
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina