- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.06.2012, 12:15)
- Elvira Gheorghita , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BAC 2012 - Proba orală la limba română: 77% din absolvenţii promoţiilor 2011-2012, înscrişi
Aproximativ 77 la sută dintre absolvenţii promoţiilor 2011-2012 s-au înscris pentru susţinerea probei orale la limba română din cadrul examenului de bacalaureat care începe luni, a declarat ministrul interimar al Educaţie, Liviu Pop.
Urmărește
4919 afișări
BAC 2012 - Proba orală la limba română: 77% din absolvenţii promoţiilor 2011-2012, înscrişi (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)
Ministrul interimar al Educaţiei a spus că pentru acest examen, organizat în 621 de centre, s-au înscris în total 199.272 de candidaţi, dintre care 154.367 din promoţia 2012 şi 44.905 promoţia anterioară.
Potrivit ministrului, din promoţia 2012 nu s-au înscris 34.764, iar din promoţiile anterioare nu s-au înscris 27.174.
Secretarul de stat Stelian Fedorca a precizat că la proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română care începe luni au fost înscrişi 155.955 de candidaţi, examenul desfăşurânduse în 140 de unităţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă au fost înscrişi 7.769 de candidaţi, pentru proba de evaluare a competenţelor digitale, 148.990 dde candidaţi, iar pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, 146.713 candidaţi.
La prima probă scrisă a bacalaureatul, la limba şi literatura română, din 2 iunie, au fost înscrişi 171.720 de candidaţi, pentru proba scrisă de limba maternă s-au înscris 7.826 de candidaţi, iar pentru ultimele probe - 183.107 şi, respectiv, 174463, a precizat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca.
El a mai spus că una dintre cauzele pentru care mulţi elevi nu s-au înscris este aceea că la data de 30 mai aveau situaţia şcolară neîncheiată sau erau corigenţi.
Secretarul de stat a mai spus că pentru prima probă a bacalaureatului, susţinută în intervalul 11-13 iunie, există 75 de variante de subiecte, respectiv 75 de bilete pe zi, timpul alocat fiecărui candidat pentru prezentare fiind între 10 şi15 minute.
Întrebat care este situaţia anchetei privind bacalaureatul olimpicilor, Fedorca a precizat că aceasta este în derulare.
Examenul de bacalaureat începe luni, cu proba orală la limba şi literatura română, candidaţii intrând în sălile de examen începând de la ora 12.00, în ordinea afişată, respectând criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.
Candidaţii care nu se prezintă la testele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu va fi exprimat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, respectiv mediu, avansat şi experimentat. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română va fi stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori.
Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiunile de bacalaureat organizate în anii 2010 şi 2011 pot solicita recunoaşterea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi a probelor scrise susţinute în aceste sesiuni.
Proba orală la limba română de la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 va avea loc luni, marţi şi miercuri. În perioada 13-15 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, candidaţii urmând să susţină proba la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană.
Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 25 şi 27 iunie.
Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat încep în 2 iulie cu testarea la limba şi literatura română. Candidaţi vor susţine în 3 iulie proba scrisă de limba şi literatura maternă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului şi în 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.
În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe