- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.05.2012, 10:12)
- Livia Ispas , Ionut Muresan ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Blaga, Olteanu, Marko şi Videanu, audiaţi la instanţa supremă în dosarul privatizărilor strategice. Blaga: Am dat declaraţii despre acte normative emise de guvernul Tăriceanu
Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela şi Adriean Videanu, foşti miniştri în guvernul Tăriceanu, au venit, marţi, la ICCJ pentru a da declaraţii, în calitate de martori, referitoare la discuţiile care au avut loc într-o şedinţă de Guvern din 2005 privind privatizările unor companii româneşti.
Urmărește
1285 afișări
Blaga, Olteanu, Marko şi Videanu, audiaţi la instanţa supremă în dosarul privatizărilor strategice. Blaga: Am dat declaraţii despre acte normative emise de guvernul Tăriceanu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Vasile Blaga a declarat, marţi, după audierea lui la ICCJ în dosarul privatizărilor strategice, că a dat detalii despre unele acte normative emise de guvernul Tăriceanu, dar nu poate face precizări pentru că sunt informaţii confidenţiale şi doar instanţa poate decide desecretizarea acestora.
Întrebat dacă şi-a dat acordul pentru hotărârile de guvern privind privatizările unor companii româneşti, Vasile Blaga a spus că nu poate da detalii întrucât astfel ar da informaţii care sunt confidenţiale, motiv pentru care se abţine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Vasile Blaga a ţinut să le precizeze jurnaliştilor prezenţi la instanţa supremă că, din punctul lui de vedere, nu trebuie să îşi facă probleme nici pentru el şi nici pentru ceilalţi martori.
Aceştia vor fi audiaţi de instanţa supremă, în şedinţă secretă, în dosarul privatizărilor strategice, în care foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane
La termenul din 11 mai, instanţa care judecă dosarul privatizărilor strategice a hotărât emiterea unei adrese prin care a solicitat Secretariatului General al Guvernului (SGG) fie să desecretizeze stenogramele acelei şedinţe, fie să-şi dea acordul pentru audierea celor patru foşti miniştri.
Secretariatul General al Guvernului a încuviinţat, în 14 mai, audierea lui Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela, Adriean Videanu şi Ionuţ Popescu în dosarul privatizărilor strategice, menţionând, în răspunsul la adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), ca şedinţa respectivă să fie una secretă, din cauza caracterului nepublic al şedinţei de guvern din 2005 despre care foştii miniştri vor trebui să vorbească.
Instanţa supremă a dispus totodată citarea pentru audiere în acest dosar şi a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.
În 30 martie 2009, foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane, în dosarul privatizărilor strategice, fiind acuzaţi de aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional.
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, aceştia au constituit sau aderat la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu, în scopul comiterii unor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.
Codruţ Şereş este acuzat şi de trădare prin transmiterea de secrete, iar pentru Michal Susak şi Mircea Călin Flore s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de complicitate la spionaj.
În sarcina celor şase inculpaţi s-au reţinut comiterea de activităţi ilicite cu caracter penal derulate în legătură cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de opt la sută din acţiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucureşti şi SC Avioane SA Craiova, aflate în portofoliul MEC - OPSPI, consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii, adjudecarea licitaţiei pentru asigurarea consultanţei în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română din portofoliul MCTI, selectarea prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46 la sută din acţiunile deţinute de statul român la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta