- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: În ultimii 20 de ani, doar s-a încărcat factura la sănătate, nimeni nu a venit să raţionalizeze
Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că, în ultimii 20 de ani, "doar s-a încărcat factura la sănătate, s-au cheltuit mulţi bani şi nimeni nu a venit să raţionalizeze", adăugând că "nu s-a dorit" acest lucru.
Boc: În ultimii 20 de ani, doar s-a încărcat factura la sănătate, nimeni nu a venit să raţionalizeze (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
În discursul ţinut în faţa participanţilor la alegerile PDL Harghita, Emil Boc a spus, referitor la sistemul sanitar, că în ultimii 20 de ani nimeni nu a avut curajul să spună lucrurilor pe nume şi că "doar s-a încărcat factura la sănătate, s-au cheltuit mulţi bani şi nimeni nu a venit să raţionalizeze".
"Acest lucru nu s-a dorit în ultimii 20 de ani, nu s-a dorit nici să se facă un sistem informatic integrat în farmacii şi, odată cu implementarea cardului european, vom economisi şi mai mulţi bani în sănătate", a afirmat Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
În ceea ce priveşte reforma spitalelor, Boc s-a declarat convins că toată lumea ştie că acestea nu îndeplinesc standardele necesare tratării pacienţilor, adăugând că nu există numărul de linii de gardă necesare şi că spitalele care au fost închise nu aveau capacitatea de a face faţă la operaţii.
"Au fost două decese care şi pe mine m-au afectat şi, deşi presa spune că nu m-au interesat, vă spun clar: m-au interesat din primul moment în care s-au întâmplat. Am cerut să se verifice ce s-a întâmplat acolo şi am cerut un raport amănunţit din care reiese că nu a existat nicio legătură de cauzalitate între decese şi desfiinţarea spitalelor", a spus Boc.
Premierul a precizat că prin asigurarea SMURD în localităţile unde au fost desfiinţate spitalele, nu se va mai pierde timpul, adăugând că existenţa unui serviciu de urgenţă care să trimită pacienţii direct la spitalul unde au nevoie pentru a primi îngrijiri de specialitate este una dintre priorităţi.
"Am cerut o responsabilizare directă a celor de la Ambulanţă, care asigură transportul pacientului la cel mai apropiat spital, urmând ca Ministerul Sănătăţii să asigure acea parte de reformă care va da posibilitatea asigurării unor servicii medicale de calitate", a spus Boc.
Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la sosirea la Miercurea Ciuc, că ministrul Sănătăţii "are susţinere pentru a face reforma în sănătate, pentru că este necesară" şi că, din primele analize, "nu rezultă o cauzalitate directă" între decesul celor două persoane din judeţele Vâlcea şi Constanţa şi desfiinţarea spitalelor.
Un bărbat de 60 de ani, din oraşul constănţean Băneasa, care avea afecţiuni cardiace, a murit, joi, în ambulanţa care îl transporta de la spitalul din localitate, închis la 1 aprilie, la Spitalul Judeţean Constanţa.
Un caz similar a avut loc, tot joi, la Bălceşti, judeţul Vâlcea, unde un bărbat de 41 de ani a murit în faţa clădirii Spitalului Orăşenesc, desfiinţat, de asemenea, de la 1 aprilie.
Cei doi pacienţi aveau boli foarte grave care nu puteau fi tratate în spitalul din Bălceşti, din Vâlcea şi, respectiv, la cel din Băneasa, din Constanţa, şi trebuia să ajungă în spitale de nivel superior, a susţinut, vineri, subsecretarul de stat în MS Raed Arafat.
Cele două cazuri au creat reacţii din partea localnicilor care au protestat faţă de măsura MS de închidere a unor spitale.
Peste o sută de localnici din oraşul vâlcean Bălceşti au protestat, vineri, în faţa spitalului din localitate, cerând demisia ministrului Sănătăţii şi revenirea asupra deciziei de desfiinţare a unităţii medicale.
Potrivit managerului Spitalului Orăşenesc din Bălceşti, judeţul Vâlcea, Gabriel Popescu, spitalul din Bălceşti a fost redeschis vineri, iar personalul medical care nu a fost redistribuit s-a prezentat la serviciu, respectiv şapte medici şi cinci asistente, care acordau consultaţii ambulatorii de specialitate deocamdată pe bază de voluntariat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO