Boc nu intenţionează să demisioneze

Premierul Emil Boc va menţine dialogul cu sindicatele privind reducerea cheltuielilor bugetare, dar nu intenţionează să demisioneze, considerând că un asemenea gest ar conduce la instabilitate politică şi ar amâna aplicarea unor măsuri necesare pentru societate, potrivit Guvernului.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Boc nu intenţionează să demisioneze

Boc nu intenţionează să demisioneze (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

"Guvernul este deschis spre dialog social şi vor avea loc şi în perioada următoare întâlniri cu sindicatele. Primul-ministru nu are în acest moment opţiunea demisiei, nu şi-a scris demisia, nu există nicio demisie în alb încuiată prin vreun sertar, dimpotrivă primul-ministru şi Guvernul au ca prioritate scoaterea ţării din criză. Cred că în acest moment o demisie a primului-ministru sau a Guvernului nu ar face decât să arunce ţara în instabilitate politică, care ar duce chiar poate la amânarea acestor măsuri pe care trebuie să le ia Guvernul acum, iar orice amânare a măsurilor nu ar face decât să arunce pe umerii românilor povara unor decizii şi mai grele pentru viitor", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Ea a precizat că reprezentanţii Executivului vor avea în perioada următoare o întâlnire cu partenerii sociali, dar nu în cursul zilei de miercuri, 19 mai.

Mitingul de protest organizat miercuri de cele cinci confederaţii sindicale în faţa clădirii Guvernului s-a încheiat în jurul orei 13.00, cu mesajul că pe 31 mai va fi declanşată greva generală.

Liderii sindicali au estimat că la mitingul din Piaţa Victoriei au participat peste 50.000 persoane, în timp ce Jandarmeria a anunţat că au fost aproximativ 30.000 participanţi.

La finalul mitingului, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se aşteaptă să fie chemat la Guvern, atât el, cât şi ceilalţi lideri sindicali, însă deocamdată nu i-a invitat nimeni oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici