Bogdan Licu explică cum au fost lăsaţi procurorii în „pielea goală” după eliminarea protocoalelor cu SRI

  • Bogdan Licu a declarat, la susţinerea interviului de la CSM, că procurorii „au fost lăsaţi în pielea goală” când protocoalele între parchet şi SRI au fost declarate neconstituţionale.
  • Ulterior, procurorul a spus că a fost vorba de o exprimare nefericită, dar nevoia de un serviciu tehnic la Parchetul General există.
  • Licu a fost propus de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de prim-adjunct al procurorului general al României.
Urmărește
1352 afișări
Imaginea articolului Bogdan Licu explică cum au fost lăsaţi procurorii în „pielea goală” după eliminarea protocoalelor cu SRI

Bogdan Licu explică cum au fost lăsaţi procurorii în „pielea goală” după dispariţia protocoalelor cu SRI

Bogdan Licu, candidat pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general, a declarat că parchetele au fost lăsate „în pielea goală ” după ce protocoalele între parchet şi SRI au fost declarate neconstituţionale.

Licu a susţinut în faţa membrilor CSM importanţa înfiinţării unui serviciu tehnic la nivelul Ministerului Public pentru suport tehnic.

„Eu sunt adeptul acestui serviciu. Trebuie să punem ceva în loc. Nu o să comentez niciodată deciziile Curţii Constituţionale, dar brusc am fost lăsaţi în pielea goală, îmi cer scuze de expresie, prin celebra sintagmă <scoaterea SRI-ului din câmpul tactic>", a spus Licu.

La ieşirea de la interviul CSM, Bogdan Licu a ţinut să precizeze că a fost o exprimare nefericită, dar nevoia de un serviciu tehnic la Parchetul General există: „A fost o exprimare plastică şi îmi cer scuze pentru ea”.

În faţa membrilor CSM, Licu a declarat, de asemenea, că a fost membru al masoneriei până în 2012, dar şi-a dat demisia: „Am vrut să lămuresc acest lucru”.

Întrebat cât timp a fost în masonerie, Licu a răspuns: „Nu mai ţin minte exact, de prin 2003, 2004 până în 2012”.

Bogdan Licu a fost propus de ministrul Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de prim-adjunct al procurorului general al României. Avizul CSM este unul consultativ, iar decizia finală aparţine preşedintelui României Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici