- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.11.2024, 12:18)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştenii îşi vând cel mai rapid locuinţele. Timpul de aşteptare este, în medie, de 49 de zile
- Bucureştenii îşi vând cel mai rapid locuinţele, timpul mediu de aşteptare fiind de 49 de zile.
- Ei sunt urmaţi de braşoveni, în timp ce polul opus se găsesc timişorenii, care aşteaptă în medie 65 de zile ca să găsească cumpărători pentru imobilele scoase la vânzare.
Urmărește
193 afișări
Bucureştenii îşi vând cel mai rapid locuinţele. Timpul de aşteptare este, în medie, de 49 de zile
Potrivit unui studiu imobiliare.ro, apartamentele se vând mai repede odată cu apropierea finalului de an faţă de începutul lui 2024.
„Semnele de stabilitate, în special scăderea indicelui inflaţiei şi stabilizarea dobânzilor, au dat un imbold cumpărătorilor, astfel încât nu doar că avem un interes major pentru piaţa rezidenţială, ci vorbim de o cerere foarte activă. Timpul de căutare scade. În condiţiile unei oferte limitate, avem o presiune pe preţ. Totuşi, în continuare ne aflăm într-o perioadă propice pentru achiziţii. Atât în Bucureşti, cât şi în majoritatea centrelor urbane locuinţele rămân accesibile”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing al companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dacă atunci când vine vorba despre preţurile solicitate de proprietari, Bucureştiul nu este nici pe departe primul în clasamentul naţional, în privinţa numărului de locuinţe disponibile, dar şi din perspectiva rapidităţii cu care sunt găsiţi cumpărătorii, acesta este campionul imbatabil al pieţei imobiliare.
Proprietarii şi dezvoltatorii au avut nevoie, în medie, de doar 49 de zile pentru a identifica acei cumpărători potriviţi pentru apartamentele scoase la vânzare. Acesta este cel mai scurt interval de timp înregistrat în principalele centre regionale din ţară.
Mai mult, perioada medie în piaţă aferentă apartamentelor din Capitală a scăzut uşor faţă de cea înregistrată la începutul acestui an. În primele trei luni, proprietarii aveau nevoie de 51 de zile pentru identificarea cumpărătorilor.
Proprietarii din Bucureşti sunt, totodată, mai dispuşi să negocieze preţul faţă de cei din alte oraşe mari. Marja de negociere, care reprezintă diferenţa dintre ultimul preţ de listare şi preţul declarat de tranzacţionare, a fost în trimestrul III de 4%.
Pe piaţa din Braşov cererea se menţine la un nivel ridicat, fiind susţinută inclusiv de micii investitori care fac achiziţii cu scopul închirierii ulterioare a locuinţelor în regim hotelier, iar preţurile cresc în ritm alert, cu 17% într-un an. Numărul tot mai mic de proprietăţi disponibile îi determină pe cumpărători să ia decizii rapide. Astfel, pe plan local se înregistrează a doua cea mai scurtă perioadă medie în piaţă, de 51 de zile.
Apartamentele se vând mult mai repede decât în primele luni din 2024. Atunci, perioada medie petrecută de acestea în piaţă, deci durata de timp dintre momentul listării şi cel al retragerii din portal, a fost de 61 de zile.
Marja de negociere s-a menţinut, în schimb, în mare parte constantă şi a rămas cea mai mică înregistrată în cele şase centre regionale din ţară monitorizate, fiind de doar 2,5%.
Proprietarii şi dezvoltatorii din Iaşi au nevoie, în medie, de 60 de zile pentru a găsi cumpărători pentru apartamentele scoase la vânzare, în scădere faţă de începutul lui 2024. Atunci, aceştia aveau nevoie de două săptămâni în plus pentru a-şi vinde apartamentele.
Preţurile sunt negociate mai mult decât în primele luni ale acestui an. Marja de negociere a crescut de la 2,4% la 3,1%.
Apartamentele din Cluj-Napoca petreceau, la începutul acestui an, cel mai mult timp în piaţă. Proprietarii şi dezvoltatorii aveau nevoie de aproape trei luni pentru identificarea cumpărătorilor. Pe parcursul trimestrului trecut, pe plan local s-a înregistrat cea mai puternică scădere a perioadei medii de vânzare, mai exact cu 28 de zile.
Astfel, cumpărătorii au ajuns să fie identificaţi, în medie, în 61 de zile. Marja de negociere a crescut uşor faţă de începutul lui 2024 şi a ajuns să fie aproape similară cu cea din Capitală, mai exact de 3,9%.
Preţurile se menţin, însă, la cel mai înalt nivel. Pentru apartamentele scoase la vânzare se solicită, în medie, suma de 2.780 euro/mp util, cu 11% mai mult decât acum un an. Preţul practicat este, astfel, cu 67% mai mare decât cel de pe piaţa bucureşteană şi cu 45% peste cel din Braşov.
Perioada medie pentru identificarea cumpărătorilor a scăzut semnificativ în Constanţa în trimestrul III faţă de începutul lui 2024. Dacă în primele trei luni ale acestui an aceştia aveau nevoie, în medie, de 85 de zile pentru a vinde un apartament, în intervalul iulie-septembrie durata de timp petrecută de apartamente în piaţă a fost de 64 de zile.
Marja de negociere practicată pe piaţa rezidenţială de la malul Mării Negre a scăzut de la 4,2% în trimestrul I la 3,6% în trimestrul III.
În Timişoara, perioada medie petrecută de apartamente în piaţă a crescut în Timişoara faţă de începutul acestui an cu circa două săptămâni şi a ajuns la 65 de zile.
Acest lucru poate fi o consecinţă a faptului că pe plan local au fost anunţate în ultimele luni proiecte rezidenţiale noi, iar potenţialii cumpărători încă analizează şi compară propunerile dezvoltatorilor înainte de a lua o decizie finală.
Marja de negociere înregistrată în Timişoara, de 4,4%, este cea mai mare din principalele centre regionale din România. La începutul acestui an aceasta era de 3,5%.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe