- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.08.2015, 15:22)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bunea Stancu, trimis în judecată în dosarul privind finanţarea ilegală a unor cluburi sportive
Fostul şef al Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind finanţarea ilegală a unor cluburi sportive, alături de directorul economic al CJ Brăila, Alina Rusu.
Urmărește
448 afișări
Gheorghe Bunea Stancu (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
Bunea Stancu este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, în formă continuată, iar Alina Daniela Rusu, director economic în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, la data faptei, este acuzată de abuz în serviciu, în formă continuată.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila (SC Club Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea"), constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de cinci ani a unui autoturism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Modalitatea în care Bunea Stancu a acordat sumele respective de bani a fost prin implicarea sa directă în adoptarea hotărârilor şi a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive şi Consiliul Judeţean Brăila, prin care acestea au obţinut finanţare de la bugetul Consiliului Judeţean Brăila.
Totodată, în aceeaşi perioadă, Gheorghe Bunea Stancu a fost acţionarul majoritar al unei societăţi comerciale care, la rândul ei, prin intermediul altei societăţi, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective şi membru fondator la cel de-al doilea. În acest fel, inculpatul a beneficiat indirect, prin intermediul celor două cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei pentru societatea la care este acţionar majoritar şi în mod direct de foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral.
În perioada 1 februarie 2008 - 15 decembrie 2010, Alina Rusu, în calitate de director economic al CJ Brăila, a aprobat finanţarea celor două cluburi sportive din municipiul Brăila cu suma totală de 5.242.362 lei, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale Consiliului Judeţean Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.
Consiliul Judeţean Brăila s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 5.242.362 lei.
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Gheorghe Bunea Stancu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.
Bunea Stancu a fost condamnat definitiv, pe 2 aprilie, la trei ani de închisoare, pentru fapte asimilate celor de corupţie, în dosarul "Mită la PSD". El este încarcerat la Penitenciarul Galaţi.
Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.
De asemenea, Bunea Stancu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la data de 2 octombrie 2014, alături de un vicepreşedinte al CJ Brăila, Florin Mija, şi 11 funcţionari, pentru că ar fi favorizat trei firme la licitaţii privind atribuirea unor contracte de lucrări de asfaltare, prejudiciul fiind de aproape trei milioane de lei.
Citeşte şi: Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, URMĂRIŢI PENAL într-un dosar de evaziune şi spălare de bani
Citeşte şi: Bunea Stancu, condamnat la închisoare în dosarul Mită la PSD, urmărit penal de DNA într-un nou dosar
Citeşte şi: Bunea Stancu, găsit vinovat că a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese
Citeşte şi: Tu ştii ce mai fac banii tăi? Trucurile lui Bunea Stancu pentru a plăti de 10 ORI MAI MULT firmelor de casă ale PSD, pentru întreţinerea unui kilometru de asfalt
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, URMĂRIŢI PENAL într-un dosar de evaziune şi spălare de bani
Citește și: Bunea Stancu, condamnat la închisoare în dosarul Mită la PSD, urmărit penal de DNA într-un nou dosar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe