- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.04.2016, 09:15)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cambridge Proficiency, cel mai greu examen de limba engleză, a fost prima dată susţinut în 1913
Cambridge English Proficiency este considerat cel mai dificil examen de limba engleză din lume, pentru care candidaţii au nevoie de cunoştinţe de vorbitor nativ, iar examenul este realizat şi corectat de către experţii de la Cambridge English.
Urmărește
1069 afișări
Cambridge Proficiency, cel mai greu examen de limba engleză, a fost prima dată susţinut în 1913 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
Examenul Cambridge English: Proficiency (CPE) este considerat cel mai greu examen de limba engleză din lume. Până acum trei ani, examenul dura aproximativ 13 ore şi se susţinea pe parcursul a două zile. Primul test CPE a fost organizat în 1913 şi s-a desfăşurat pe parcursul mai multor zile. Examenul presupunea să ştii la perfecţie atât engleza cât şi franceza şi germana, fiindcă exerciţiile presupuneau traduceri foarte grele în cele trei limbi.
În timp, examenul s-a simplificat, însă a rămas cel mai greu test de limba engleză din lume. Experţii care realizează examenul CPE din zilele noastre spun că nivelul de engleză necesar pentru a luat o notă bună este cel al unui vorbitor nativ, însă nu mulţi englezi sunt în stare să ia o notă mare la CPE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
„Cambridge Proficiency este cel mai dificil examen de limba engleză pe care îl avem, dar şi cel mai vechi, fiind susţinut prima dată în 1913. Care este diferenţa între examenul de acum şi cel de atunci? Acum examenul se poate susţine într-o singură zi, după ce am făcut modificări în 2013 ca să scurtăm durata testului la şase ore. În 1913, examenul avea loc pe parcursul mai multor zile. Acum examenul este mult mai bine gândit din punct de vedere practic, ideea fiind ca examenul să arate competenţele de limba engleză pentru mediul academic avansat (doctorat) sau pentru muncă în domenii precum avocatură sau alte domenii care au nevoie de cunoştinţe foarte bune de limba engleză”, au explicat reprezentanţii Cambridge English pentru MEDIAFAX.
În ceea ce priveşte formatul examenului, acesta are următoarele probe: Reading and Use of English - înţelegere a textului şi utilizare a limbii engleze, Scriere (Writing) şi Ascultare (Listening), toate probele susţinându-se în aceeaşi zi. Excepţie face proba de Vorbire (Speaking) se poate susţine în aceeaşi zi sau într-o altă zi. Această probă se susţine în perechi de câte doi candidaţi, cu doi examinatori.
De altfel, susţinerea unui examen oral de limba engleză cu doi contracandidaţi este un aspect caracteristic examenelor Cambridge English. În România, examenul este organizat de British Council şi costă 700 de lei.
Citeşte şi: Expert Cambridge English: Românii au printre cele mai bune rezultate din lume la limba engleză
Citeşte şi: ANALIZĂ Expert Cambridge English, despre metodele anticopiat: Românii nu copiază la testele Cambridge
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Expert Cambridge English: Românii au printre cele mai bune rezultate din lume la limba engleză
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe