Camelia Bogdan, judecător: Nu au nicio justificare aceste ordonanţe, unele frizează ridicolul

Camelia Bogdan, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a declarat miercuri, la sediul CSM, că ordonanţele de urgenţă privind justiţia nu au nicio justificare. Bogdan a mers la CSM pentru a participa la şedinţa în materie disciplinară a Secţiei de judecători, unde este supusă unor verificări.

Urmărește
1506 afișări
Imaginea articolului Camelia Bogdan, judecător: Nu au nicio justificare aceste ordonanţe, unele frizează ridicolul

Camelia Bogdan, judecător: Nu au nicio justificare aceste ordonanţe, unele frizează ridicolul (Sursa Foto: luju.ro)

"Din punctul meu de vedere, în calitate de specialist în materia de drept penal, apreciez că nu au nicio justificare aceste ordonanţe. Unele frizează ridicolul, consecinţa formulării unor denunţuri în termen de şase luni. Există aceste cauze de nepedepsire în toată legislaţia împotriva criminalităţii grave. Spre exemplu, dacă formulezi un denunţ, scrie în legea spălării banilor, în legea împotriva corupţiei, în legea împotriva criminalităţii organizate, automat se reduce cauza la jumătate. Nu ai cum să vii ca legiuitor, deoarece sistemul nostru de drept trebuie raliat unor standarde internaţionale. Noi trebuie să avem aceleaşi standarde pe care le au şi magistraţii alotr ţări, deoarece aceste flageluri, criminalitatea organizată, criminalitatea economică financiară generatoare de profit, produc consecinţe şi standardele trebuie interpretate uniform la nivelul întrgii comunităţi internaţionale", a declarat magistratul.

Camelia Bogdan a declarat că în cazul în care există suspiciuni potrivit cărora ordonanţele de urgenţă privind justiţia ar fi cu dedicaţie, oricine se poate adresa organelor de anchetă dacă are indicii.

"Eu, în calitate de judecător, nu am voie să exprim opinii politice fiindcă aş încălca codul deontologic. În măsura în care există indicii de săvârşire a unor infracţiuni, se pot imagina infracţiuni de abuz în serviciu, de favorizare a infractorilor, apreciez că oricine, chiar şi noi în calitate de funcţionari avem aceste suspiciuni şi nu sesizăm organele de urmărire penală cu privire la potenţialele interese care nu se investighează de organele de urmărire penală, atunci sunt indicii de săvârşire a infracţiunii chiar de omisiune a sesizării", a precizat acesta.

Camelia Bogdan a mers, miercuri, la CSM pentru a participa la şedinţa Secţiei pentru judecători în materie disciplinară, pe numele acesteia fiind depuse mai multe sesizări, investigate în prezent de judecătorii din CSM. Verificările au fost demarate după ce au apărut informaţii potrivit cărora Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.

"Acum există o procedură disciplinară, am un termen. Acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor şi cele din procedurile disciplinare şi cele din spaţiul public. (..) Nu a fost plătit (sejurul) de Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii era parte civilă în dosarul meu, dar eu am predat în calitate de expert al UE din 2009, am predat elemente de anticorupţie funcţionarilor statului. Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială. (...) Am fost cercetată disciplinar iar astăzi mă apăr pe incompatibilitate, pentru că aş fi predat în afara învăţământului universitar, ceea ce este permis", a precizat judecătoarea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici