- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carantină în opt localităţi din judeţul Sălaj unde au fost depistate focare de rabie
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj au instituit, joi, carantina de gradul al treilea în opt localităţi din judeţ, după ce analizele făcute la vulpi prinse de săteni în comunităţi au dovedit că toate aceste animale erau bolnave de rabie.
Carantină în opt localităţi din judeţul Sălaj unde au fost depistate focare de rabie (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)
Directorul DSVSA Sălaj, Virgil Ţurcaş, a declarat, joi, că localnicii au prins, în ultimele zile, vulpi în gospodării, le-au omorât, iar probele recoltate de medicii veterinari şi supuse analizelor au indicat că animalele erau bolnave de rabie.
Ca urmare, inspectorii instituţiei au fost trimişi de urgenţă în toate localităţile, pentru a lua măsurile ce se impun în cazul depistării unor focare de rabie, respectiv instituirea carantinei de gradul al treilea şi catagrafierea carnasierelor, a declarat Virgil Ţurcaş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit acestuia, în cazul acestei epizootii trebuie vaccinate animalele, iar persoanele care au intrat în contact cu vulpile trebuie îndrumate la medicul de familie, pentru administrarea vaccinului antirabic.
Cele opt localităţi în care au fost depistate focare de rabie sunt Bocşa, Cormeniş, Coşeiu, Ban, Sânpetru Almaşului, Stârciu, Var şi Bălan.
În Sălaj sunt, în prezent, 12 focare de rabie active, din care opt sunt cele depistate acum şi alte patru sunt rămase active de anul trecut.
"Un focar de rabie este menţinut deschis 60 de zile, după care se stinge, întrucât după această perioadă nu mai există riscul ca germenii bolii să fie activi", a precizat directorul DSVSA Sălaj.
În timpul carantinei de gradul al treilea, pe parcursul celor 60 de zile, localităţile sunt monitorizate, iar animalele nu pot fi vândute la târguri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO