- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.04.2013, 18:12)
- Elvira Gheorghita , Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cătălin Voicu a fost internat la Spitalul Floreasca. Instanţa supremă va lua luni o decizie definitivă în dosarul său de corupţie
Fostul senator Cătălin Voicu a fost internat, luni, în Clinica de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca din Capitală, cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte boli, a declarat pentru MEDIAFAX şeful clinicii, Mircea Beuran.
Urmărește
627 afișări
Cătălin Voicu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
"Au fost multe discuţii în legătură cu internarea fostului senator Cătălin Voicu. Acesta a ajuns luni dimineaţă la spital în urgenţă, având rectoragie, adică pierdere de sânge prin rect, dar şi anemie secundară. Totodată, pacientul are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate, în prezent fiind supus unor investigaţii medicale complexe", a spus medicul Mircea Beuran, şeful Clinicii de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Iniţial, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, a declarat că Voicu nu este internat în unitatea medicală.
Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a precizat că a fost o confuzie de nume, fiind căutat printre persoanele internate în unitatea medicală Mădălin Voicu, nu Cătălin Voicu.
Macovei a mai spus că, după ce s-a ajuns la concluzia că este vorba despre fostul senator Cătălin Voicu, au fost făcute precizările de rigoare.
Completul de cinci judecători al instanţei supreme a rămas în pronunţare în dosarul în care Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt acuzaţi de fapte de corupţie, urmând să decidă luni, definitiv, la ce pedepse vor fi condamnaţi aceştia.
Cei cinci judecători au finalizat dezbaterile în acest caz, după ce au ascultat pledoariile apărării şi acuzării, precum şi ultimul cuvânt al inculpaţilor.
Instanţa a anunţat că va da o sentinţă definitivă în acest caz după terminarea şedinţei de judecată.
Procurorul DNA a cerut Completului de cinci judecători al instanţei supreme majorarea semnificativă a pedepselor care au fost aplicate în acest dosar de către instanţa de fond şi, totodată, stabilirea unor pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii.
Acesta a solicitat judecătorilor să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare. Voicu a fost condamnat, în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare.
Procurorul a susţinut că Voicu este exponentul cel mai de sus în acest caz şi liderul întregului ansamblu faptic, acesta trebuind să primească pedeapsa cea mai grea. Acesta a arătat că, în raport de calitatea pe care Voicu o avea şi de modul cum s-a folosit de funcţia deţinută pentru a corupe judecători ai instanţei supreme şi poliţişti, faptele sale sunt de natură deosebit de periculoasă. Totodată, procuroru a arătat că Voicu trebuie să primească pedeapsa cea mai mare pentru atitudinea nesinceră şi modul disimulat şi conspirat în care a acţionat, precum şi pentru că încercat influenţarea unui martor.
Totodată, procurorul a cerut condamnarea lui Florin Costiniu la şase ani de închisoare, a lui Marius Locic la cinci ani de închisoare şi a lui Costel Căşuneanu la patru ani de închisoare, toate cu executare. În iunie 2012, Locic a a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, iar Florin Costiniu şi Costel Căşuneanu au primit pedepse de trei ani şi, respectiv, patru ani de închisoare cu suspendarea executării.
La rândul lor, avocaţii au susţinut în faţa instanţei că mai multe probe obţinute de procurorii DNA în acest caz sunt nelegale şi trebuie înlăturate, iar cele care ar mai rămâne nu au puterea probandă a acuzaţiilor aduse celor patru.
În ultimul cuvânt, fostul judecător Florin Costiniu a admis în faţa instanţei că nu a avut cea mai corectă atitudine care i se cerea raportat la calitatea sa de fost şef al Secţiei civile a ICCJ, însă a susţinut că este nevinovat.
"Nici obiectiv şi nici subiectiv nu se poate proba că am săvârşit vreo infracţiune. Aceasta nu este o telenovelă, este o dramă îngrozitoare.(...) Am şi acum încredere în Cătălin Voicu (...) Eu nu am avut niciun moment şi nicio clipă senzaţia că particip la ceva ilicit şi niciodată nu am vorbit codificat (...) Nu sunt mândru de violenţele de limbaj avute la adresa colegelor, dar, cu toate acestea, aceasta nu reprezintă o infracţiune", a arătat Costiniu în faţa celor cinci judecători.
Marius Locic a spus că doreşte să poată să-şi continue activităţile de afaceri şi a menţionat că are numeroşi angajaţi.
Costel Căşuneanu a arătat că este nevinovat, că a colaborat cu organele judiciare şi că, în opinia lui, nu se impune condamnarea pentru acuzaţiile ce-i sunt aduse de către DNA.
Fostul senator Cătălin Voicu nu a fost prezent la instanţă, avocaţii lui anunţând că acesta nu se poate prezenta pentru a fi audiat întrucât a fost internat, luni, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Totodată, avocaţii au prezentat instanţei mai multe documente medicale din care ar rezulta că Voicu a mai fost spitalizat şi zilele trecute, într-o clinică privată.
Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată în 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe