- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.11.2017, 20:14)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce spune ministrul Florin Bodog despre examenul de rezidenţiat: S-a respectat metodologia, s-a procedat profesionist
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, că, în cazul examenului de admitere în rezidenţiat, metodologia a fost respectată şi că reprezentanţii UMF "Carol Davila" au gestionat problema profesionist, precizând că a fost vorba de probleme tehnice.
Urmărește
384 afișări
Ce spune ministrul Florin Bodog despre examenul de rezidenţiat: S-a respectat metodologia, s-a procedat profesionist
"Au existat probleme tehnice la nivelul centrului din Bucureşti în ceea ce priveşte funcţionarea stick-ului. Toate măsurile au fost luate de comisia centrală şi cea locală şi au fost în beneficiul candidaţilor. Astfel de situaţii se întâmplă şi la examenle de licenţă, şi la examenele de admitere. Problemele tehnice pot fi preîntâmpinate doar într-un anumit procent, însă cred că este mare lucru că la momentul încheierii exemenului de rezidenţiat nu au existat derapaje în ceea ce priveşte notarea sau procedura. S-a respectat metodologie şi cred că suntem într-o limită rezonabilă. Sunt şi oameni nemulţumiţi, nu întotdeauna toţi cei care participă la un concurs sunt mulţumiţi. Eu am încredere în colegii mei că cei de a UMF, care au gestionat problema, au făcut-o profesionist", a explicat ministrul Sănătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Florian Bodog a precizat că şi în perioada în care era decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a întâmpinat astfel de probleme, fiind nevoit să înlocuiască grija de corectare.
Precizările au fost făcute după ce, duminică, în timpul examenului de rezidenţiat organizat în Capitală, grilele de concurs au fost scanate greşit, motiv pentru care lucrările au fost recorectate.
"Au fost mai multe probleme. Prima problemă a fost la Medicină Dentară, unde au fost greşite stickurile cu grilele de corectat. Toată lumea din sala mea şi, din ce am înţeles, şi din alte săli, au luat punctaje între 400 şi 500 de puncte, inclusiv eu. Ne-am gândit că este o eroare. După un timp, au fost anunţaţi corectorii de cei de la IT că este o problemă cu stick-urile şi vor fi trimise alte stick-uri. În sala mea, cineva care a fost atent când s-au adus stickurile a spus că acestea nu ar fi fost sigilate, le-a scos cineva din buzunar. La Medicină Generală, în schimb, a fost o problemă mai mare. Din ce am înţeles, multor candidaţi li s-au recorectat lucrările, fără a fi de faţă”, a spus, pentru MEDIAFAX, Andrei Bucur, candidat la Rezidenţiat.
Motivul pentru care nu au asistat la recorectarea lucrărilor, susţine rectorul UMF "Carol Davila", Ionel Sinescu, este acela că mai mulţi candidaţi au plecat după prima oră de concurs.
„Unii dintre ei au plecat după prima ora de concurs, fie pentru că au rezolvat toate subiectele într-o oră, fie că şi-au dat seama că subiectele sunt prea grele şi că nu vor reuşi să completeze grila. În marea majoritate a cazurilor, corectura s-a făcut în prezenţa lor. Cu avizul Comisiei centrale, noi le-am mai verificat încă o dată în prezenţa membrilor Comisiei locale şi a trei membri din Comisia centrală, în aşa fel încât fiecare caiet cu răspunsuri să aibă punctajul corect. Am publicat rezultatele aseară la 22.00, pe site”, a explicat rectorul universităţii.
În urma situaţiei create, candidaţii la acest concurs au reacţionat, mai ales pe reţelele de socializare, unde s-au plâns de faptul că lucrările lor au fost recorectate fără ca ei să fie de faţă, fapt ce contravine Metodologiei de examinare.
Ministerul Sănătăţii a organizat, duminică, concursul de rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, care a avut loc decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
Citeşte şi: Mama femeii ţinută captivă 10 ani într-o baracă: Am vorbit cu ea la telefon în această seară. Nu am vorbit cu ea în ultimii zece ani
Citeşte şi: Lazăr, despre legile justiţiei: Se lansează idei că propunerile vin de la magistraţi. E o manipulare
Citeşte şi: Actriţa Cristina Stamate, internată la Spitalul Floreasca. Artista suferă de mai multe boli
Citeşte şi: Alexandru Arşinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu, răvăşit de moartea actriţei: „Cred că era acolo de ieri. Fiica ei a găsit-o”
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Mama femeii ţinută captivă 10 ani într-o baracă: Am vorbit cu ea la telefon în această seară. Nu am vorbit cu ea în ultimii zece ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe