Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, vineri seară, procurorul care instrumentează acest caz, Sorin Cărare, a infirmat faptul că atunci când Mihail Boldea ar fi fost la DIICOT Galaţi, în 16 martie, ar fi avut o discuţie în care învinuitul să-i spună că pleacă din ţară.
„Nu am văzut interviul respectiv (n.r. – interviul pentru Gândul). Nu a existat o astfel de discuţie (n.r. – cu deputatul Mihail Boldea)”, a declarat pentru MEDIAFAX procurorul Sorin Cărare.
Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.
„Negăm orice discuţie de acet gen dintre procuror cu inculpatul. E mai mult decât evident faptul că face parte din strategia sa de apărtare, fiind liber să şi-o facă„, a afirmat oficialul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procuror Nadina Spânu.
În 16 martie, Mihail Boldea s-a prezentat la DIICOT-Serviciul Galaţi, care îl cercetează pentru infracţiuni de criminalitate organizată.
Potrivit DIICOT, deputatul Boldea s-a prevalat de dreptul la tăcere, refuzând astfel să fie audiat în dosar, luând însă la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc.
„Mi-au adus la cunoştinţă că sunt pus sub învinuire pentru instigare la fals şi uz de fals şi pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Nu am dat nici o declaraţie şi sunt multe nereguli, una dintre ele fiind că interceptările şi autorizaţiile de percheziţie au fost date de Tribunal şi Curtea de Apel, când, legal, ar fi trebuit cerute de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie„, a spus presei, în 16 martie, Mihail Boldea.