- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (27.07.2018, 15:40)
- Firuta Flutur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce susţineau în proiectele manageriale doi dintre candidaţii la şefia DNA respinşi. "Capacitatea DNA de a pune în aplicare mandatele de supraveghere tehnică a scăzut cu 90%"
Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, susţine, în proiectul managerial depus pentru candidatura la şefia DNA, că a scăzut cu 90% capacitatea Direcţiei de a pune în aplicare mandatele de supraveghere tehnică, propunând alocarea de noi resurse.
Urmărește
1882 afișări
Ce susţineau în proiectele manageriale doi dintre candidaţii la şefia DNA respinşi. "Capacitatea DNA de a pune în aplicare mandatele de supraveghere tehnică a scăzut cu 90%"
Florentina Mirică susţine, în proiectul managerial depus pentru susţinerea candidaturii pentru funcţia de procuror-şef DNA, că una dintre cele mai grave probleme ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a rămas în continuare fără reglementare administrativă, vizează efectele deciziei Curţii Constituţionale numărul 51 din 2016. Prin această decizie, a fost declarat neconstituţional un articol din Codul de procedură penală care permitea Serviciului Român de Informaţii să facă interceptări în dosarele instrumentate de DNA şi de alte parchete.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
"(...) întrucât a scăzut cu circa 90% capacitatea de a se pune în aplicare mandatele de supraveghere tehnică, emise de judecătorii de drepturi şi libertăţi. În concret, din cele 5 unităţi de punere în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică - D.I.P.I., S.R.I., D.G.A., D.O.S, Serviciul tehnic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - activităţile de ascultare/redare au rămas în sarcina procurorului de caz, cu sprijinul parţial al Serviciului tehnic al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care nu are capacitatea de a răspunde tuturor solicitărilor procurorilor. Efecte la nivel naţional ale înlăturării serviciilor de informaţii din rândul structurilor specializate ce pot pune în aplicare măsurile de supraveghere tehnică au condus la depăşirea capacităţii Poliţiei Române de a da curs şi solicitărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe lângă cele ale unităţilor de parchet cu care colaborează în mod curent şi ale D.I.I.C.O.T", se arată în proiectul managerial al Florentinei Mirică.
Mai mult, spune procurorul, reglementarea competenţei D.G.A. a condus la eliminarea acestei instituţii din rândul organelor de poliţie judiciară ce pot fi delegate pentru instrumentarea dosarelor DNA, întrucât competenţele nu se mai intersectează decât pentru faptele comise de personalul Ministerului de Interne.
Iar în ceea ce priveşte activităţile de filaj, DNA, spune Mirică, nu a mai desfăşurat astfel de activităţi, deşi a obţinut mandate în acest sens, pentru că nu a avut logistica necesară punerii în aplicare.
"Prin urmare activităţile de înregistrare ambientală în teren, fotografiere de la distanţă, documentare informativp prealabilă efectuării percheziţiilor/reţinerilor, asigurarea protecţiei investigatorilor au rămas fără suport logistic", completează procurorul-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA.
Florentina Mirică a propus, în acest sens, reorganizarea resurselor DNA , dar şi alocarea de noi resurse.
"Se impune reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (centrarea resurselor în echipe comune de anchetă), precum şi alocarea de noi resurse: structuri interne noi (investigatori, filaj, amplasare şi utilizare tehnică, monitorizare 24 ore/24 ore a rezultatelor punerii în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică)", potrivit sursei citate.
Şi Marius Iacob susţine, în proiectul său managerial, necesitatea echipamentelor pentru activităţi de supraveghere.
"În vederea dotării instituţiei cu tehnica necesară pentru efectuarea investigaţiilor şi pentru efectuarea anumitor activităţi de supraveghere autorizate de judecătorii de drepturi şi libertpăţi, se impune demararea unor proceduri de achiziţii publice pentru echipamentele necesare, pregătirea specifică a unor ofiţeri de poliţie judiciară şi rediomensionarea schemelor unor compartimente care au ca obiect de activitate realizarea acestor activităţi", se arată în proiectul managerial al procurorului şef adjunct al DNA.
Vineri, ministerul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că procedura va fi reluată.
Citeşte şi: BIAS 2018. Programul celui mai mare show aviatic din România. Peste 100 de aeronave vor survola cerul Capitalei, sâmbătă. VIDEO spectaculos de la antrenamente
Citeşte şi: Două fenomene astronomice simultane: Planeta Marte şi Luna "sângerie" vor încânta amatorii de astronomie vineri noaptea
Citeşte şi: Tudorel Toader nu vrea niciunul dintre candidaţii pentru şefia DNA. Procedura va fi reluată
Citeşte şi: IMAGINILE ZILEI: O ciocănitoare se luptă cu o cameră de supraveghere a Romsilva, în Munţii Apuseni
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate