- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea de-a doua siameză internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a murit
Cea de-a doua siameză internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a murit în noaptea de marţi spre miercuri, după ce în urmă cu o zi a fost operată de urgenţă pentru a fi separată de sora ei, imediat după ce aceasta a încetat din viaţă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii unităţii sanitare.
Cea de-a doua siameză internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a murit (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)
Una dintre siamezele internate din 26 decembrie 2011 la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a încetat din viaţă marţi, iar cealaltă a fost operată de urgenţă pentru separare.
Ea a precizat că siamezele nu au avut o evoluţie favorabilă nicio clipă de la internarea lor, din cauza malformaţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Doctorul Orlando Marinescu a spus că echipa medicală a încercat să facă tot posibilul pentru a salva viaţa celei de-a doua siameze, însă din cauza multiplelor malformaţii, a insuficienţei hepatice, aceasta a decedat în noaptea de marţi spre miercuri.
El a precizat că a discutat cu colegi străini care au operat astfel de cazuri, iar sfatul acestora a fost ca în situaţia în care o siameză a decedat, să se facă separarea dacă starea de sănătate a celeilalte este bună.
Echipa medicală a decis totuşi să încerce să o salveze pe fetiţă, însă, din păcate, suferinţele hepatice grave şi malformaţiile marilor vase nu au permis o evoluţie favorabilă, a mai spus medicul Marinescu. El a adăugat că a fost o intervenţie inedită, făcută în condiţiile în care unul dintre pacienţi era decedat.
Doctorul Marinescu a precizat că în timpul intervenţiei chirurgicale s-a făcut iniţial separarea ficatului, cu mare dificultate din cauza unei vascularizaţii care nu semăna cu ceea ce ar trebui să fie normal.
Şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, medicul Florin Rusu, a precizat că siamezele aveau aceeaşi greutate de la naştere, respectiv 2,8 kilograme, şi au stat la Terapie Intensivă de la internare.
Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, declara atunci că starea siamezelor este gravă, precizând că acestea sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.
Raluca Alexandru spunea că medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, care în anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina şi Gherghina, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale. Potrivit acesteia, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.
În ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza că starea siamezelor internate în unitatea de terapie intensivă nou-născuţi se menţine gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO