Video Cei trei mineri răniţi astăzi în explozia din mina Uricani au ajuns în Capitală. Vor fi transportaţi la Spitalul de Arşi şi la "Bagdasar Arseni"

Cei trei mineri răniţi în explozia din mina Uricani, produsă luni dimineaţa, au fost aduşi în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei urmând să fie transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Urmărește
316 afișări

Elicopterul cu victimele exploziei a ajuns la Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, luni, în jurul orei 16.30.

Aeronava ar fi trebuit să decoleze mai devreme, în jurul orei 12.00, dar acest lucru nu s-a întâmplat, din cauză că procedurile nu au fost finalizate în timp util.

Doi dintre mineri vor fi duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, iar cea de-a treia victimă va fi transportată la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Al patrulea miner surprins de deflagraţia care s-a produs, luni, în mina Uricani, a fost scos la suprafaţă mort.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă, declara, pentru Mediafax, că cea de-a patra victimă a exploziei a fost localizată la o distanţă de aproximativ 100 de metri, în subteran.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, aflat la Uricani, a declarat că cei trei mineri răniţi au suferit arsuri de gradul 3, unul pe 30% din suprafaţa corpului, iar ceilalţi doi pe peste 50%.

Potrivit lui Toma Petcu, toţi minerii aveau asupra lor echipamentele de protecţie.

Ministrul Energiei a spus că la ora asta nu se ştie cum s-a produs acumularea de gaze. „Nu cunoaştem sursa aprinderii”, a afirmat Toma Petcu.

Patru mineri au fost răniţi, luni dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc în mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era dispărut şi a fost localizat după trei ore şi jumătate.

Preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokoş, a declarat că o posibilă cauză a exploziei de la Uricani este o aprindere de metan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate, a spus că o ipoteză a anchetatorilor este că în mină s-a inversat fluxul de aeraj, respectiv aerul ieşea în loc să intre, şi din această cauză s-ar fi putut produce explozia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici