- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.04.2017, 15:26)
- Oana Despa
Cele mai mari cinci universităţi din ţară cer evaluarea şcolilor doctorale printr-un proces riguros
Universităţile „Alexandru Ioan Cuza”, „Babeş-Bolyai”, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi ASE cer Ministerului Educaţiei asigurarea unui proces riguros de evaluare a şcolilor doctorale, solicitând şi depolitizarea Consiliul Naţional al Rectorilor.
Urmărește
146 afișări
Cele mai mari cinci universităţi din ţară cer evaluarea şcolilor doctorale printr-un proces riguros
Membrii Consorţiului „Universitaria” (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia de Studii Economice din Bucureşti) atrag atenţia asupra unor derapaje existente la nivel naţional cu privire la câteva situaţii cu impact major asupra învăţământului superior şi cercetării din România.
"Conducerile celor cinci universităţi solicită Ministerului Educaţiei Naţionale asigurarea unui proces riguros de evaluare a şcolilor doctorale, bazat pe o metodologie robustă. Consorţiul „Universitaria” consideră necesară implicarea necondiţionată a reprezentanţilor săi în elaborarea metodologiei de evaluare a şcolilor doctorale, astfel încât să se asigure atât mecanismul transparenţei şi al consultării publice, cât şi valoarea adăugată certă, pe care universităţile membre ale Consorţiului „Universitaria” o pot oferi", reiese dintr-un comunicat de presă trimis de Universitatea din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Universităţile au solicitat Consiliului Naţional al Rectorilor depolitizarea acestei structuri.
"Membrii Consorţiului „Universitaria” solicită public CNR depolitizarea conducerii acestei structuri, astfel încât Consiliul să fie reprezentantul exclusiv al mediului universitar românesc, departe de influenţe de natură politică. Nu în ultimul rând, membrii Consorţiul „Universitaria” solicită modificarea procedurilor de adoptare a hotărârilor CNR prin luarea în considerare a ponderii fiecărei universităţi în funcţie de numărul de cadre didactice, studenţi şi de activitatea de cercetare. Ca atare, Consorţiul „Universitaria” consideră necesar un demers rapid în acest sens, după care, cele cinci universităţi, poate decide revenirea în structura Consiliului Naţional al Rectorilor", reiese din comunicatul Universităţii din Bucureşti.
În ceea ce priveşte finanţarea sistemului de stat, conducerile celor cinci universităţi explică faptul că, din cauza subfinanţării sistemului de educaţie, România ar avea de suferit pe plan internaţional.
"Recenta alocare a locurilor bugetate pentru admiterea la licenţă 2017 a dezavantajat unii membri ai Consorţiului „Universitaria”, care consideră că nu există justificare pentru această decizie arbitrară a Ministerului Educaţiei Naţionale", se arată în comunicatul instituţiei.
Potrivit dezbaterilor făcute de Consorţiului „Universitaria”, studenţii reprezentanţi ai celor cinci universităţi solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi celorlalte instituţii abilitate transmiterea Registrului Matricol Unic către Ministerul Transporturilor, în vederea asigurării facilităţii de achiziţionare online a biletelor de tren de către studenţi, precum şi dezvoltarea Programului „Euro 200”, prin ridicarea pragului financiar de la 150 lei la 578 lei.
Plenul Consorţiului mai solicită public Ministerului Educaţiei Naţionale implicarea, prin reprezentanţii săi, în întreg procesul de elaborare a noii legi a educaţiei, anunţată ca demers al MEN.
Citeşte şi: Pasajul Piaţa Sudului rămâne închis. Viceprimar: Inspectoratul de Construcţii nu aprobă recepţia parţială la Pasaj
Citeşte şi: Şase persoane, AUDIATE în dosarul de ucidere din culpă deschis după moartea alpiniştilor din Retezat. Taţii copiilor, audiaţi după înmormântare
Citeşte şi: Alpinistul Torok Zsolt, cu experienţă de 30 de ani, despre tragedia din Retezat: Eroare umană, muntele nu e ucigaş
Citeşte şi: Percheziţii la Centrul Medical al MAI din Suceava în cazul copiiilor cărora li s-ar fi dat sedative
Citeşte şi: Tudorel Toder, ministrul Justiţiei: Mâine CEDO se va pronunţa în legătură cu decizia-pilot referitoare la situaţia din penitenciare (...) cu speranţa că judecătorii europeni nu se aşteaptă ca peste noapte noi să fim cei mai buni
Citeşte şi: Procurorul General, despre dezvăluirile lui Andronic privind prezenţa lui Kovesi în seara alegerilor din 2009 la locuinţa lui Gabriel Oprea: Am făcut o analiză, azi o să avem un punct de vedere
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe