- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.07.2013, 18:10)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cererea pentru VACANŢE în ţară şi în străinătate A SCĂZUT cu 25% în ultimele două luni
Cererea pentru vacanţe atât în ţară, cât şi în străinătate a scăzut cu 25% începând cu luna mai, după ce în primele patru luni ofertele early booking înregistraseră vânzări în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
Urmărește
275 afișări
Cererea pentru VACANŢE în ţară şi în străinătate A SCĂZUT cu 25% în ultimele două luni (Imagine: Shutterstock)
"După creşterile vânzărilor de vacanţe cumpărate în sistem early booking, care trebuia să se încheie la 1 martie, dar s-a prelungit până la sfârşitul lunii aprilie pentru multe hoteluri din ţară şi străinătate, vânzările la tarife standard au scăzut începând cu luna mai cu 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Acesta a spus că cele mai mari scăderi au fost înregistrate pentru vacanţele în destinaţii mai scumpe, printre care se numără şi Turcia. Hotelurile all inclusive de pe litoralul turc s-au numărat în ultimii ani printre favoritele turiştilor români.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Chiar dacă destinaţiile din nordul Africii nu mai concurează Turcia, fiind afectate de mişcări sociale, cererea pentru Turcia a scăzut pentru că, potrivit oficialului FPTR, a devenit prea scumpă pentru români.
"Românii nu mai au bani din cauza crizei economice prelungite. În plus, există şi o teamă de a cheltui, alimentată de anunţurile privind scumpirile de după 1 iulie", a mai spus Răducan.
El a adăugat că şi pentru turismul intern începutul sezonului estival este mai rău decât anul trecut.
"Preţurile la cazare pe litoral nu au crescut cu mai mult de 10% faţă de anul trecut, iar mâncarea este mai ieftină decât vara trecută. Oamenii sunt însă rezervaţi şi aşteaptă oferte last minute", a mai spus vicepreşedintele federaţiei din turism.
Aproape 770.000 de români au fost anul trecut în străinătate în vacanţe, potrivit INS, în scădere cu 11%, declinul fiind cauzat de prelungirea crizei economice, care menţine redusă puterea de cumpărare, de imaginea negativă a Greciei şi de scumpirea vacanţelor în Turcia, două destinaţii preferate pentru concedii.
Din acest motiv, numărul turiştilor pe litoralul românesc a crescut cu 36% anul trecut, la aproape 2 milioane de persoane.
Potrivit datelor INS, anul trecut au fost în vacanţe în ţară peste 15,8 milioane de români, în creştere cu 32% comparativ cu anul precedent. Două treimi dintre "turişti" s-au cazat însă la părinţi, bunici, rude şi prieteni.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe