Cincisprezece sindicalişti de la Mintia, în greva foamei. Cer demiterea conducerii CEH

Publicat: 05 01. 2017, 11:21
Actualizat: 31 03. 2020, 15:31

Preşedintele Sindicatului Liber Independent Elecrocentrale Deva, Mircea Crişovan, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că reprezentanţii sindicatului au intrat în greva foamei.

”Liderii de grupă au intrat în greva foamei. Nu vom renunţa la protest până când nu ne vor fi soluţionate revendicările”, a spus Crişovan.

Potrivit acestuia, revendicările se referă la demiterea conducerii CEH, care refuză să renunţe la aplicarea măsurii de întrerupere temporară a activităţii.

„Din sistemul energetic au plecat cei mai mulţi. De la noi au plecat 450 de oameni, iar cei care au rămas au trebuit să preia toate activităţile de reparaţii, de debit, s-a dublat munca. Chemăm reparatorii de acasă de anul nou, de Crăciun, şi luni îi dăm în şomaj. E bătaie de joc”, a spus Crişovan.

Potrivit directorului de la Mintia, Horea Giurgiu, cei 15 membri ai sindicatului sunt într-o sală pusă la dispoziţie pentru acţiunea lor de protest şi nu se află în timpul programului de lucru.

Cei de la Mintia refuză orice dialog cu conducerea CEH.

Pe de altă parte, un angajat de la Mintia, Marcel Banu, spune că acţiunile de protest nu reprezintă altceva decât “o manipulare cu iz de faliment”, acesta aducând în discuţie faptul că CEH a ieşit din insolvenţă din cauza unor interese ale unor creditori care acţionează cu ajutorul unui sindicat din Valea Jiului care depune în instanţă cereri de opoziţie la procesul de insolvenţă.

„În toată agitaţia de ieri s-a , a afirmat Marcel Banu.

Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia acuză conducerea CEH că nu a pus în aplicare planul de divizare a activităţii miniere de cea energetică.

Complexul Energetic Hunedoara a fost, anul trecut, de două ori în insolvenţă, şi tot de atâtea ori a ieşit din măsura care proteja societatea, din cauza unor vicii de procedură şi incompatibilităţii judecătorului sindic.

CEH a depus o a treia cerere de intrare în insolvenţă, care se află în faza de apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

Conducerea CEH afirma că dacă până la mijlocul acestei luni societatea nu va reintra în insolvenţă, complexul hunedorean riscă să îşi oprească actrivitatea, deoarece conturile sunt supuse executărilor silite şi popririlor, datoriile societăţii ajungând la peste 1,5 miliarde de lei.