- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.07.2015, 16:07)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciurchea: Pacienţii cu tratament nou pentru hepatita C, obligaţi să meargă la control
Noul tratament fără interferon pentru hepatita C va fi administrat începând din august, timp de 12 săptămâni, unui număr de aproximativ 5.000 de pacienţi, care vor fi obligaţi să respecte medicaţia şi să meargă la controlul periodic, a anunţat, miercuri, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Urmărește
3276 afișări
"România este printre puţinele ţări, şi mă refer chiar la ţări bogate, unde va fi introdus acest nou tratament pentru hepatita C, începând cu luna august. Vom da tratament pentru toţi pacienţii cu fibroză grad IV, fie că sunt 4.000 - 5.000 sau 6.000. Şi pacienţii transplantaţi vor fi şi ei printre primii care vor primi acest tratament nou fără interferon. (...) Tratamentul durează 12 săptămâni", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, la o conferinţă privind Ziua Mondială a Hepatitei (28 iulie).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
El a atras atenţia că statul cheltuieşte pe acest tratament "o sumă enormă", dar "fără cooperarea pacienţilor s-ar putea ca o parte din bani să fie aruncaţi".
"Chiar nu ne putem permite. Tratamentul trebuie administrat după nişte reguli. Pacientul trebuie să respecte nişte condiţii igieno-dietetice, trebuie să vină să-şi facă viremia (încărcătura virală) aşa cum este trecut în criterii. Dacă un pacient îşi ia tratmentul, dar nu mai vine să facă viremia, nu ştim dacă s-a videcat şi vom avea o problemă dacă îl plătim sau nu îl plătim. Compania dă tratamentul, dar pentru noi pacientul care nu vine să-şi facă viremia nu există,", a mai spus Ciurchea.
Liana Gheorghe, şef de clinică la Spitalul Fundeni, a declarat, la rândul său, că o mare responsabilitate au deopotrivă pacienţii şi medicii.
"Pacientul să semneze un soi de contract prin care, dacă nu apare la controale, nu primeşete tratament. Pacienţii trebuie ţinuţi aproape de medici", a spus medicul.
Ciurchea a adăugat că, şi dacă ar fi vorba despre un număr mic de bolnavi care nu vin la control, tot ar fi o problemă din cauza costurilor foarte mari.
"Chiar şi pentru un număr mic care nu vin la control este o problemă. Dacă tot dăm drumul la acest contract cost-volum pe hepatită, mă gândesc să păstrăm o raportare, o evidenţă a pacienţilor. Poate să fie incluşi în registrul naţional şi să poată fi urmăriţi. Pentru că, da, reamintesc, noi vom plăti numai cazurile vindecate, am spus-o de la început. Dacă pacientul ia tratament doar pe jumătate şi nu vine la control, este o problemă neimputabilă companiei. Pacientul, înainte de a începe tratamentul, poate fi de acord cu orice, dar apoi uită. Aici toată lumea trebuie să fie împreună, pentru că nu ne permitem să plătim tratamente care nu se iau şi care sunt foarte scumpe", a mai spus Ciurchea.
Citeşte şi:
STUDIU: Pacientul cu hepatită C are nevoie de sprijin pentru schimbarea stilului de viaţă
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe