- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.07.2015, 16:07)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciurchea: Pacienţii cu tratament nou pentru hepatita C, obligaţi să meargă la control
Noul tratament fără interferon pentru hepatita C va fi administrat începând din august, timp de 12 săptămâni, unui număr de aproximativ 5.000 de pacienţi, care vor fi obligaţi să respecte medicaţia şi să meargă la controlul periodic, a anunţat, miercuri, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Urmărește
3276 afișări
"România este printre puţinele ţări, şi mă refer chiar la ţări bogate, unde va fi introdus acest nou tratament pentru hepatita C, începând cu luna august. Vom da tratament pentru toţi pacienţii cu fibroză grad IV, fie că sunt 4.000 - 5.000 sau 6.000. Şi pacienţii transplantaţi vor fi şi ei printre primii care vor primi acest tratament nou fără interferon. (...) Tratamentul durează 12 săptămâni", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, la o conferinţă privind Ziua Mondială a Hepatitei (28 iulie).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
El a atras atenţia că statul cheltuieşte pe acest tratament "o sumă enormă", dar "fără cooperarea pacienţilor s-ar putea ca o parte din bani să fie aruncaţi".
"Chiar nu ne putem permite. Tratamentul trebuie administrat după nişte reguli. Pacientul trebuie să respecte nişte condiţii igieno-dietetice, trebuie să vină să-şi facă viremia (încărcătura virală) aşa cum este trecut în criterii. Dacă un pacient îşi ia tratmentul, dar nu mai vine să facă viremia, nu ştim dacă s-a videcat şi vom avea o problemă dacă îl plătim sau nu îl plătim. Compania dă tratamentul, dar pentru noi pacientul care nu vine să-şi facă viremia nu există,", a mai spus Ciurchea.
Liana Gheorghe, şef de clinică la Spitalul Fundeni, a declarat, la rândul său, că o mare responsabilitate au deopotrivă pacienţii şi medicii.
"Pacientul să semneze un soi de contract prin care, dacă nu apare la controale, nu primeşete tratament. Pacienţii trebuie ţinuţi aproape de medici", a spus medicul.
Ciurchea a adăugat că, şi dacă ar fi vorba despre un număr mic de bolnavi care nu vin la control, tot ar fi o problemă din cauza costurilor foarte mari.
"Chiar şi pentru un număr mic care nu vin la control este o problemă. Dacă tot dăm drumul la acest contract cost-volum pe hepatită, mă gândesc să păstrăm o raportare, o evidenţă a pacienţilor. Poate să fie incluşi în registrul naţional şi să poată fi urmăriţi. Pentru că, da, reamintesc, noi vom plăti numai cazurile vindecate, am spus-o de la început. Dacă pacientul ia tratament doar pe jumătate şi nu vine la control, este o problemă neimputabilă companiei. Pacientul, înainte de a începe tratamentul, poate fi de acord cu orice, dar apoi uită. Aici toată lumea trebuie să fie împreună, pentru că nu ne permitem să plătim tratamente care nu se iau şi care sunt foarte scumpe", a mai spus Ciurchea.
Citeşte şi:
STUDIU: Pacientul cu hepatită C are nevoie de sprijin pentru schimbarea stilului de viaţă
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe