- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.07.2018, 07:27)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COD GALBEN de furtună, până luni seara. Fenomene meteo periculoase cu efect imediat. Care sunt judeţele afectate/ Peste 4.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteo
32 de judeţe intră începând de astăzi sub avertizare cod galben de furtună. Sunt aşteptate ploi şi instabilitate atmosferică accentuată. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale şi furtuni puternice. Trei localităţi din judeţul Cluj sunt sub cod portocaliu de ploi, urmând să se înregistreze cantităţi de apă de până la 40 l/mp.
Urmărește
5974 afișări
COD GALBEN de furtună, până luni. Care sunt judeţele afectate
Astfel, până la ora 12:50, este valabilă o alertă cod portocaliu de ploi în trei localităţi din judeţul Cluj: Măguri-Răcătău, Băişoara şi Valea Ierii.
Se vor înregistra ploi torenţiale care vor cumula 35 - 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi medii.
De asemenea, până la ora 13:00, câteva localităţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Bihor, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, precum şi zona de munte a judeţelor Vrancea, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Vâlcea şi Gorj sunt vizate de avertizări cod galben de ploi torenţiale. Se vor înregistra frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula până la 30 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.Potrivit ANM, de sâmbătă ora 16.00 până luni ora 21.00 sunt aşteptate ploi şi instabilitate atmosferică accentuată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
În zonele deluroase şi montane, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50...70 l/mp.
Avertizarea este valabilă în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.
Peste 4.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteo
Peste 4.000 de pompieri cu peste 2.500 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteo. Oamenii sunt sfătuiţi ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină să se adăpostească în locuinţe şi să deconecteze aparatura casnică.
Peste 4.000 de pompieri cu peste 2.500 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate pentru perioada următoare, informează IGSU.
În contextul emiterii, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, a atenţionării cod galben pentru perioada 7 iulie, ora 16.00 – 9 iulie, ora 21.00, care vizează instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de apă, averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în cea mai mare parte a ţării, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a potenţialelor situaţii de urgenţă.
Astfel, în judeţele aflate sub incidenţa codului de vreme rea s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, în zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate conduce la producerea inundaţiilor.
De asemenea, pentru asigurarea acţiunilor în sprijinul administraţiei publice locale şi a comunităţilor, pompierii militari au verificat şi pregătit mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.
La nevoie, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.
Totodată, pompierii angrenaţi în gestionarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase din zonele grav afectate continuă misiunile în sprijinul populaţiei şi monitorizează situaţiile din teren care pot pune în pericol viaţa şi bunurile.
Oamenii sunt sfătuiţi ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, populaţia din zonele vizate de avertizări este sfătuită să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Citeşte şi: Navă sub pavilion Panama, cu 22 de marininari români la bord, neplătiţi de mai multe luni, reţinută în Franţa
Citeşte şi: Memorandum pentru colaborarea româno-chineză în domeniul transporturilor, semnat, sâmbătă la Sofia
Citeşte şi: Proiect: Un consilier PMB propune interzicerea tuturor maşinilor în Capitală, un weekend pe an
Citeşte şi: Discipol al lui Dalai Lama | Povestea românului care a devenit călugăr budist tibetan şi caută educarea minţii în India | GALERIE FOTO
Citeşte şi: Copiii blocaţi în peştera din Thailanda le-au scris părinţilor: "Nu vă faceţi griji ... suntem toţi puternici"| FOTO, VIDEO
Citeşte şi: COD GALBEN de furtună, până luni seara. Care sunt judeţele afectate/ Peste 4.000 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteo
Citeşte şi: Spania acordă din nou tratament de fertilitate gratuit lesbienelor şi femeilor singure: "Astăzi misoginia s-a încheiat"
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina