- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coeficienţii de salarizare pentru primarul Capitalei şi patriarhul BOR, majoraţi de Guvern
Coeficientul de salarizare al primarului general al Capitalei a fost majorat de Guvern cu aproape un salariu minim, concomitent cu stabilirea unui cooeficient unic pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean şi ridicarea salariului pentru patriarhul BOR la nivelul premierului.
Coeficienţii de salarizare pentru primarul Capitalei şi patriarhul BOR au fost majoraţi de Guvern (Imagine: Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)
Modificările sunt prezentate în amendamentele acceptate de Guvern la legea de salarizare unitară şi confirmă informaţiile transmise, duminică, de MEDIAFAX.
Astfel, coeficientul de salarizare indicat pentru primarul general al capitalei este de 10,8 salarii minime, faţă de 10 salarii în proiectul transmis Parlamentului, remuneraţia pentru viceprimarul Capitalei fiind menţinută la 8,5 salarii.
Pentru preşedintele de consiliu judeţean este indicat un singur coeficient, de 9,25, faţă de cei doi coeficienţi din proiectul transmis Parlamentului, de 9,75 (pentru gradul I) şi 9 (gradul II).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Tot un singur coeficient este indicat şi pentru vicepreşedintele de consiliu judeţean, de 7,2, faţă de 8,30 (gradul I) şi 8,10 (gradul II) în forma iniţială.
Un primar de municipiu reşedinţă de judeţ cu peste 150.000 locuitori (inclusiv sectoarele municipiului Bucureşti) ar urma să aibă un coeficient de 9 salarii, în timp ce în forma transmisă Parlamentului un primar de municipiu cu peste 320.000 locuitori avea un coeficient de 8,3 salarii.
Coeficientul de ierarhizare al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este indicat de asemenea în creştere, de la 11,2 la 11,7, similar remuneraţiei premierului, iar arhiepiscopul major şi mitropolitul de la BOR şi Biserica Româno-Catolică urcă la rândul său pe scala salarizării, de la 10,1 la 11.
Creşteri ale coeficienţilor sunt indicate şi pentru arhiepiscop şi şef de cult, de la 9,8 la 10,8, pentru episcop şi episcop-vicar patriarhal, de la 9,45 la 10,2, precum şi pentru episcop-vicar, episcop coajutor, episcop auxiliar şi arhiereu-vicar, de la 9,4 la 9,8.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36