- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisiile au avizat nominalizarea Monicăi Iacob-Ridzi ca ministru al Tineretului şi Sportului
Comisiile reunite pentru Învăţământ au avizat, sâmbătă, nominalizarea Monicăi Iacob Ridzi ca ministru al Tineretului şi Sportului, cu 30 de voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 3 abţineri.
Comisiile au avizat nominalizarea Monicăi Iacob-Ridzi ca ministru al Tineretului şi Sportului (Imagine: Mediafax Foto)
Ridzi s-a pronunţat pentru modificarea Legii tineretului şi a Legii educaţiei fizice şi sportului, astfel încât aceste acte normative să fie unele "practice".
"Nu avem o lege practică a tineretului", a fost de părere deputatul, care a arătat că una dintre primele măsuri pe care le va lua după ce va fi numit ministru va fi înfiinţarea unie comisii de lucru care să pregătească modificarea acestor legi.
Întrebată dacă nu se simte dezavantajată de faptul că este femeie şi că nu a practicat vreun sport de performanţă, Ridzi a răspuns negativ. Ea a menţionat, în acest sens, că din cei 16 miniştri ai Sportului din Uniunea Europeană, un număr de şase sunt femei, printre care a enumerat Franţa, Spania, Spania şi Suedia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Nu am făcut sport de performanţă, dar consider că un ministru trebuie să fie un bun manager în primul rând", a explicat Ridzi.
"Când vorbim despre problematica tineretului nu trebuie să gândim în termeni politici, ci dimpotrivă", a subliniat Monica Iacob Ridzi.
Pe de altă parte, deputatul a arătat că va colabora cu toate federaţiile în egală măsură, indiferent dacă va fi vorba de sporturi olimpice sau nu.Ea s-a declarat nemulţumită de faptul că doar unul din cinci tineri practică sport şi doar cinci la sută din populatie practică sport de performanţă, dar şi de numărul mic de medalii, respectiv opt, obţinute de delegaţia României la JO de la Beijing.
Ea a criticat faptul că înotătorii care se antrenează pentru sărituri folosesc saltele în lipsa bazinelor de înot, că practicanţii de bob trebuie să se deplaseze în străinătate, iar echipa de polo nu are condiţii optime de antrenament şi de faptul că gimnastele aleargă între bazele de la Bucureşti şi Deva.
Deputatul a mai spus că investiţiile în piscine şcolare va trebui să fie o prioritate pentru Guvern.
Ea s-a pronunţat pentru atragerea de fonduri private pentru sportivii de performanţă, astfel încât aceştia să poată fi foarte bine pregătiţi şi pentru a avea toate dotările de care au nevoie şi pentru o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene, Ridzi arătând că va folosi în acest scop experieana acumulată în comisia pentru buget din Parlamentul European.
Ridzi a afirmat că în momentul în care tinerii ies din sistemul educaţional aceştia se confruntă cu trei probleme majore - găsirea unui loc de muncă, întemeierea unei familii şi achiziţionarea unei locuinţe.
Ridzi a arătat că, în cadrul Comisiei pentru buget din cadrul Parlamentului European, s-a implicat în toate proiectele care vizează tinerii şi sportul.
Deputatul a arătat că este foarte importantă dezvoltarea sportului de masă şi sportul de performanţă, care au fost până în prezent subfinanţate.
Potrivit acesteia, bazele sportive sunt o problemă în acest domeniu, ea adăugând că foarte multi antrenori au plecat în străinătate şi că baza de selecţie a tinerilor pentru sporturile de performanţă trebuie lărgită.
Ea a declarat că tinerii trebuie să fie ajutaţi să se califice şi să fie prevenit exportul de forţă de muncă tânără.
Ridzi a arătat că va dispune înfiinţarea unei baze de date care să includă locurile de muncă existente în prezent, care să poată fi accesată de tinerii interesaţi.
Deputatul a spus că va transforma centrele zonale de pregătire profesională în centre judeţene pentru pregătirea şi recalificarea tinerilor.
Ea a adăuga, pe de altă parte, că în cazul tinerilor spiritul antreprenorial este mai puţin dezvoltat în prezent şi că el trebuie încurajat.
Monica Ridzi a spus că va realiza parteneriate cu Ministerul Educaţiei si cu Ministerul muncii.
În ceea ce priveşte problema locuinţelor pentru tineri, candidatul a arătat că va realiza un parteneriat cu Ministerul dezvoltării regionale şi al locuinţei astfel încât să se poată găsi soluţii concrete pentru rezolvarea problemei localtive.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO