- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.12.2016, 17:30)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concursul pentru funcţiile de directori în şcoli: Acuzaţii de abuzuri şi intimidare în judeţul Ilfov/ "Fostul inspector general are protejata lui, vrea să o facă directoare"
Candidaţii pentru postul de director la Liceul cu program sportiv din Clinceni şi mai mulţi membri din comisia care i-au evaluat se acuză reciproc de abuzuri şi intimidare în timpul probei de interviu, din 28 noiembrie, aceştia înaintând contestaţii către Ministerul Educaţiei şi ISJ Ilfov.
Urmărește
5630 afișări
Concursul pentru funcţiile de directori în şcoli: Acuzaţii de abuzuri şi intimidare în judeţul Ilfov (Imagine: Andrei Spirache/ Arhiva Mediafax Foto)
Concursul pentru funcţia de director al Liceulului cu program sportiv din Clinceni din judeţul Ilfov s-a finalizat cu neînţelegeri, cei doi candidaţi care au susţinut examenul, dar şi mai mulţi membri ai comisiei, contestând modul în care s-a desfăşurat proba de interviu şi modalitatea în care s-a făcut notarea.
Candidata admisă dar şi cea care a fost respinsă au înaintat contestaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Ilfov şi solicită reluarea probei de interviu. De cealalată parte, trei membri ai comisiei au trimis o sesizare la Ministerul Educaţie. Aceştia din urmă susţin în document că s-au încălcat normele metodologice ale Ordinului de ministru prin care s-a stabilit procedura de organizare a concursului, în repetate rânduri. Astfel, una dintre candidate ar fi fost scoasă din sală înainte de încheierea prezentării, în favoarea celeilalte, iar aceasta din urmă ar fi fost lăsată să vorbească aproape o oră deşi potrivit normelor timpul era de 30 de minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
"Fostul inspector general are protejata lui, vrea să o facă directoare. La proba scrisă doamna Narcisa Ştefănescu a luat notă mai mică faţă de doamna Ioana Rădulescu. 7.35 faţă de 8.67. Când s-a mers la interviu, CV şi prezentarea Planului de Dezvoltare Instituţională (PDI), timpul de expunere era de 30 de minute. Ioana Rădulescu s-a încadrat, doamna Ştefănescu a ajuns la aproape 60 de minute. Prezentarea PDI nu s-a făcut de pe cel înregistrat în calculator", a declarat actualul director al liceului şi membru în comisie, Ciubar Stancu.
Candidata declarată admisă a obţinut la interviu patru note de zece şi una de 2,50, aceasta din urmă fiind acordată de fostul inspector general, actual profesor de istorie. Femeia susţine că acesta este şi motivul pentru care a depus contestaţie şi doreşte reluarea probei. Profesorul de istorie nu a putut fi contactat, pâna la ora transmiterii acestei ştiri, pentru un punct de vedere.
"Au fost cinci membri în comisie, patru mi-au dat note de zece şi o notă de 2,5 acordată de un profesor de istorie. M-a frapat această discrepanţă între note. Persoana care m-a notat cu 2,5 a notat contracandidata cu zece în condiţiile în care a depăşit timpul de prezentare a PDI-ului. Membri din comisie au intervenit să o oprească şi cu toate astea ea a continuat. Eu nu doresc să acuz pe nimeni. Eu sunt câştigătoare şi am depus contestaţie pentru că nu mi se pare normală o diferenţă atât de mare.(...) În nicio evaluare nu se întâmplă aşa ceva. Contracandidatei i-a dat zece deşi a încălcat nişte reguli. Am un sentiment de nedreptate. Eu voi acţiona în instanţă pentru că îmi afectează imaginea", a declarat Ioana Rădulescu.
De cealalată parte, cea de-a doua candidată contestă şi ea modul în care s-au acordat notele şi vorbeşte despre încălcări ale metodologiei în constituirea comisiei.
"Coordonatorul comisiei şi unicul reprezentant legitim al profesorilor din şcoală mi-au acordat acordat punctaj maxim (10), iar directorul în funcţie, în conflict de interese cu candidatul şi cei doi reprezentanţi ai autorităţilor locale (care nu întrunesc condiţiile prevăzute de metodologie) mi-au acordat punctaje sub 5.(...) Evaluarea mea s-a realizat exhaustiv şi subiectiv, fără nicio raportare la criteriile şi indicatorii prevăzuţi în ANEXA 4 la metodologie.(...) Semnalez că reprezentantul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care trebuia să monitorizeze desfăşurarea proba, împreună cu un reprezentant FSLI au plecat din comisie, la proba C, care este contestată", se arată în contestaţia depusă de candidata Narcisa Ştefănescu la ISJ Ilfov.
Rezultatul contestaţiilor depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Ilfov ar trebui să fie comunicate pe 9 decembrie.
La sfârşitul lunii septembrie, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, declara că au fost primite numeroase mesaje de la profesori din ţară care au reclamat că au fost împiedicaţi sau chiar intimidaţi pentru a nu se înscrie la concursul pentru posturile de directori.
Concursul din această toamnă a fost organizat după aproape opt ani în care directorii au fost numiţi de inspectorii şcolari.
Citeşte şi: Ministerului Educaţiei: Corpul de Control va analiza diferenţele de evaluare a CV-urilor pentru directori. Depunerea contestaţiilor
Citeşte şi: Federaţia „Spiru Haret“ cere amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli
Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, despre concursul pentru funcţiile de directori: Nu ne vom opri/ Proba scrisă va fi susţinută de dascăli în aceleaşi condiţii în care elevii susţin Bacalaureatul
Citeşte şi: Deşi stau pe un munte de cărbune, nu au căldură în case. Locuitorii din Valea Jiului îngheaţă în şcoli şi la locurile de muncă: "Ne încălzim cu ideea că e la fel în fiecare an"
Citeşte şi: Rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru directorii de şcoli este de 83,7%
Citeşte şi: Peste 6000 de candidaţi pentru funcţia de director în şcoli, la concursul care a început miercuri dimineaţă
Citeşte şi: Federaţia „Spiru Haret“ cere amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli
Citește pe alephnews.ro: MAE ucrainean: Ucraina este pregătită să înlocuiască Ungaria în UE și NATO
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe