CONFERINŢA MEDIAFAX: Bănicioiu -20 de spitale vor fi în programul pentru tratarea traumelor, suma alocată va fi importantă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că 20 de spitale vor fi incluse în programul privind tratarea traumelor, precizând că suma alocată este "destul de importantă", iar unităţile sanitare vor fi anunţate în curând.

Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Bănicioiu -20 de spitale vor fi în programul pentru tratarea traumelor, suma alocată va fi importantă

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Programul de traumă este în curs de a fi implementat. Vom anunţa spitalele care îl vor derula. Suma pregătită este destul de importantă şi ar acoperi un necesar de 20 de spitale. (...) Ne referim la achiziţie de materiale sanitare, dispozitive care nu se găseau până acum în centrele de traumă şi pacientul trebuia să le aducă din exterior", a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre alte măsuri care vor fi implementate împreună prevederile din pachetul de servicii medicale de bază şi care vor fi funcţionale în scurt timp.

"Ştiţi de programul ATI, unde s-au alocat 157 milioane de lei pentru 78 de spitale. Am vizitat spitale, secţii ATI şi cred ca sunt bune rezultate în momentul de faţă. La rectificare, dacă se va considera că este nevoie de fonduri suplimentare, vom lua în calcul acest lucru. (...) Probabil că după câteva luni de funcţionare vom şti cu cât a scăzut rata decesului în secţiile ATI", a precizat Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că a fost demarat şi programul privind tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic, în care au intrat 16 spitale.

"Este vorba de achiziţie de materiale sanitare, consumabile pentru intervenţii. Un efect pozitiv care se vede, deşi este de puţin timp în desfăşurare la acest nivel. După trei luni vom veni să prezentăm beneficiile programului", a precizat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a adăugat că se discută şi de introducerea, pe axa acţiunilor prioritare, a prevenirii morţii subite cardiace, fiind vizate şapte spitale pentru acest program.

"Este o dorinţă mai veche, ştiu că şi doctorul Arafat s-a luptat mult pentru acest program. Se va avea în vedere şi un program destinat accidentului vascular cerebral, cu cele trei componente: fibrinoliza (şapte spitale), embolizare (trei spitale), neurologie intervenţioanală (un spital). (...) Acestea sunt chestiunile finalizate sau aproape de finalizare ce ţin de pacientul în stare critică", a mai spus Nicolae Bănicioiu, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

La conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, la Spitalul Colţea, au fost discutate, printre altele, noutăţile din pachetele de servicii medicale şi contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie, beneficiile acestora pentru sistemul sanitar, strategia Ministerului Sănătăţii privind actualizarea listei de medicamente compensate, medicamentele noi care ar putea fi admise pe lista de compensate, medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei şi efectele acestora asupra calităţii vieţii pacienţilor, dar şi soluţiile pentru pacienţii cu boli grave.

Parteneri ai evenimentului au fost  LAWG, Terapia Ranbaxy şi ONV LAW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici