CONFERINŢA MEDIAFAX - Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală a deschis un centru pentru tratarea pacienţilor cu cancer la sân

Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală a deschis, miercuri, un centru pentru tratarea pacienţilor cu cancer la sân, unde pot fi făcute controale complete, mamografie, RMN, intervenţii chirurgicale şi operaţii de reconstrucţie.

Urmărește
1751 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală a deschis un centru pentru tratarea pacienţilor cu cancer la sân

CONFERINŢA MEDIAFAX - Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală a deschis un centru pentru tratarea pacienţilor cu cancer la sân

Centrul de Senologie al Spitalului Clinic "Sfânta Maria" funcţionează în cadrul Clinicii Chirurgie II, condusă de doctorul Narcis Copcă. Cu ocazia deschiderii centrului a fost lansată şi campania socială "Sănătatea ta înainte de orice. Controlează-ţi sânii la cea mai mică suspiciune", în cadrul conferinţei cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX.

Prezent la deschiderea Centrului de Senologie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că într-o clinică de chirurgie generală este normal să existe şi o secţie de oncologie.

Sorin Oprescu a mai spus că anul acesta municipalitatea a investit în ridicarea spitalelor Gomoiu şi Foişor, iar anul viitor acestea vor fi utilate şi, totodată, va fi ridicat Centrul de radioterapie, în curtea Spitalului Filantropia.

Primarul general a precizat că investiţiile municipalităţii în acest an s-au ridicat la aproximativ 37 de milioane de euro, iar anul viitor vor fi între 20 şi 25 de milioane de euro şi vor fi folosite în principal pentru utilarea celor două spitale nou ridicate şi pentru construirea centrului de terapie de la Spitalul Filantropia.

La Spitalul Clinic "Sfânta Maria" se fac operaţii de cancer mamar de câţiva ani, dar prin deschiderea centrului se va oferi suport pacientelor în toate etapele de tratament, de la controlul de rutină, până la reconstrucţia sânului. Astfel, orice femeie care vrea să intre în program trebuie să urmeze câţiva paşi, care încep cu programarea la un consult medical, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist, sau printr-o programare la numerele de telefon 021.97.36, respectiv 021.9SEN.

După programare, pacienta ajunge la medicul specialist, care poate recomanda orice investigaţie, de la ecografie la mamografie, scintigrafie, RMN, puncţie sau, dacă este cazul, biopsie pre- şi postoperatorie şi intervenţie chirurgicală. Toate aceste proceduri vor putea fi realizate în Spitalul "Sfânta Maria", astfel încât nicio pacientă nu va mai fi nevoită să-şi facă investigaţii medicale în mai multe spitale.

Totodată, simultan cu o eventuală operaţie, la cerere, se poate face şi reconstrucţia mamară, de către un medic plastician. Tot în cadrul spitalului, dacă este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

La conferinţa cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX, au fost discutate teme precum situaţia bolnavilor de cancer în România, tratamente noi, medicina personalizată, radioterapia şi chirurgia. Evenimentul a fost sprijinit de Angelini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici