- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.10.2013, 15:29)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean: 40.000 de copii au apelat la beneficii sociale în Marea Britanie în 2012, doar 324 români
Ministrul Corlăţean a precizat, pentru MEDIAFAX, că există o discrepanţă între declaraţiile unor politicieni britanici privind accesul românilor la beneficiile sociale din M. Britanie şi realitatea potrivit căreia în 2012 doar 324 de copii români au cerut sprijin, dintr-un total de 40.000 de copii.
Urmărește
545 afișări
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
În cadrul vizitei de lucru efectuate la Londra, joi şi vineri, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat, printre altele, cu omologul britanic, William Hague, problema "abuzurilor" la dreptul la libera circulaţie în UE.
"Trebuie să privim cu atenţie şi reglementările europene, dar şi cele naţionale din state membre, spunând un lucru foarte clar: cei care stau mai mult de trei luni pe teritoriul unui stat membru trebuie să demonstreze după aceea că au o sursă de venit legală, că au un loc de muncă, îşi plătesc taxele şi impozitele. Or, astfel de situaţii de încălcare a legislaţiei europene din păcate există. Era firesc ca politic să reafirmăm faptul că vom coopera din acest punct de vedere", a declarat Titus Corlăţean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Totodată, va continua cooperarea şi pentru combaterea aspectelor de infracţionalitate. În acest sens, România a trimis recent, în cadrul unei misiuni cu sprijin european, "un număr suplimentar de poliţişti care acţionează operativ împreună cu poliţiştii britanici".
Referitor la temerile britanicilor privind un aflux de români după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, la 1 ianuarie 2014, ministrul Afacerilor Externe a subliniat faptul că le-a explicat interlocutorilor săi că nu există date care "să ateste că va fi o schimbare fundamentală a prezenţei româneşti în Marea Britanie".
Şeful diplomaţiei române a respins, de asemenea, o serie de afirmaţii privind accesul românilor la beneficiile sistemului de asigurări sociale din Marea Britanie.
"Unii politicieni şi mass-media vorbesc adesea despre beneficiile sociale şi abuzuri. Le-am dat mai multe exemple, unul chiar din studii britanice. Astfel, marea majoritate a comunităţii româneşti din Marea Britanie este tânără, mai mult de 70% sunt între 18 şi 35 de ani, iar solicitările de beneficii sociale sunt extrem de limitate. Anul trecut au fost puţin peste 40.000 de copii care au solicitat un astfel de sprijin social, provenind din toate statele membre ale UE, plus Norvegia şi Elveţia. Din cei peste 40.000 de copii numai 324 au fost copii români, adică 0,8%. Este o discrepanţă între ceea ce apare în dezbaterea publică şi realitate", a spus Corlăţean.
Includerea în declaraţia comună a miniştrilor Titus Corlăţean şi William Hague a "contribuţiei pozitive" pe care marea majoritate a românilor din Marea Britanie o are în societatea britanică şi în dezvoltarea economiei britanice reprezintă "o reparaţie morală la adresa românilor", atât a celor "cu pregătire deosebită", cât şi a celor care au avut, printre altele, "o contribuţie esenţială la succesul Jocurilor Olimpice de la Londra, 40% din muncitorii care au lucrat la satul olimpic de la Londra fiind români". "Toţi aceşti oameni s-au integrat, muncesc, îşi plătesc taxele, impozitele şi merită respectul, inclusiv din partea anumitor politicieni", a spus Titus Corlăţean.
Totodată, ministrul de Externe a subliniat faptul că relaţiile româno-britanice înseamnă "mult mai mult decât atât de discutata temă a imigranţilor în presa britanică şi în mediul politic intern britanic", cele două ţări având "poziţii comune sau similare pe foarte multe dosare importante, şi europene, şi internaţionale", precum piaţa unică digitală, zona Balcanilor, Parteneriatul Estic, evenimentele din Siria sau situaţia din Orientul Mijlociu.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe