- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum arată România elevilor de 10 la bacalaureat
Indiferent că au decis să rămână sau să plece pentru a-şi continua studiile în străinătate, elevii de 10 vor o Românie fără corupţie, mai organizată, în care să existe mai multă toleranţă şi mai mult respect între oameni.
Cum arată România elevilor de 10 la bacalaureat (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)
Pentru că au luat bacalaureatul cu 10 anul acesta, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a invitat la Bucureşti pe cei aproape 70 de absolvenţi de liceu care au obţinut această performanţă în anul cu cele mai proaste rezultate din istoria acestui examen.
Scopul organizării acestui eveniment a fost acela de a-i felicita public pe elevii de 10, a-i premia şi a le mijloci întâlnirea cu câteva personalităţi ale societăţii româneşti.
Astfel, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, se aflau joi, puţin după orele 17, cei mai buni absolvenţi de liceu din ţară, însoţiţi de părinţi emoţionaţi sau prieteni mândri, şi personalităţi precum Mihail Şora, primul ministru al Educaţiei de după 1989, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Gabi Szabo, Doina Melinte sau Andreea Răducanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Invitaţi de ministrul Funeriu, amfitrionul acestei întâlniri, unii dintre oamenii importanţi prezenţi au luat cuvântul pentru a-i felicita şi chiar a le mulţumi elevilor pentru performanţa lor, pentru a le spune că este greu să fii premiant şi să rămâi aşa într-o lume în care repetenţii se descurcă bine, sau pentru a-i sfătui să plece. Unii dintre ei chiar asta vor face. Alţii însă vor rămâne.
Cum arată România elevilor de 10 la bacalaureat?
Indiferent că au decis să rămână sau să plece pentru a-şi continua studiile în străinătate, elevii de 10 vor o Românie fără corupţie, mai organizată, în care să existe mai multă toleranţă şi mai mult respect între oameni.
Îşi doresc o societate care să-l ajute pe individ să se dezvolte în domeniile de care se simte atras, şi în care oamenii să fie mai încrezători în capacitatea lor de a schimba lumea în care trăiesc.
Vor o ţară condusă de modele, care să ia cele mai bune decizii pentru ceilalţi, o ţară în care părinţii să fie conştienţi că investiţia cea mai importantă pe care o pot face este în educaţia copiilor lor. Şi, nu în ultimul rând, doresc o ţară în care să nu se mai încerce minimizarea şi batjocorirea oamenilor care învaţă, a elitei.
Mihaela Pilug de la Liceul Teologic Adventist Maranatha din Cluj a decis să rămână în România, atât pentru a-şi continua studiile, cât şi după terminarea acestora. Vrea să devină "un psihiatru renumit despre care să se spună că a schimbat ceva în România", pentru că nu aşteaptă că lucrurile să fie îmbunătăţite de alţii, ci de ea şi de colegii săi.
"M-am gândit să rămân în România pentru că şi aici este nevoie de oameni care să scrie istoria, până la urmă, şi sper să mă număr printre ei", spune Mihaela.
Lucrul care o deranjează cel mai mult este corupţia din sistemul sanitar şi faptul că nu toţi oamenii sunt egali în faţa ştiinţei medicilor.
George Todoran de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare pleacă la studii în străinătate, "deocamdată". Va urma şi cursurile unei facultăţi din România, în sistem de învăţământ la distanţă. Nu ştie încă dacă se va întoarce în ţară după terminarea studiilor, dar îşi doreşte pentru România mai multă toleranţă şi mai mult respect şi, astfel, mai puţine conflicte. În ceea ce priveşte performanţa sa, de a lua examenul de bacalureat cu media 10, spune că l-a motivat dorinţa de a atinge cât mai mult din "acest tot care ne înconjoară". "Omul o viaţă are şi dacă nu o ţinteşti din toate unghiurile posibile, ai ratat-o", crede George.
Citeşte mai multe despre cum arată România elevilor de 10 la bacalaureat pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO