Cum s-a schimbat Bucureştiul în ultimii zece ani

ClubA, Fire, Mes Amis, terasa Argentin sau Caru' cu Bere erau în urmă cu zece ani printre puţinele "atracţii" din centrul vechi al Capitalei, polul distracţiei fiind în acea perioadă mai degrabă cluburile şi terasele din complexul studenţesc Regie.

Urmărește
73 afișări
Imaginea articolului Cum s-a schimbat Bucureştiul în ultimii zece ani

Cum s-a schimbat Bucureştiul în ultimii zece ani (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Ca urmare a investiţiilor în infrastructură derulate în ultimii ani, numărul teraselor, pub-urilor şi restaurantelor a ajuns la circa 150, iar întreaga zonă a devenit una trepidantă, în care se desfăşoară o bună parte din viaţa de noapte a oraşului.

Numeroase clădiri sunt încă într-un stadiu avansat de degradare, o parte dintre pub-uri fiind deschise în imobile care au doar parterul renovat. Cu toate acestea, faţă de imaginea de acum câţiva ani, centrul istoric dă senzaţia că poate renaşte dintr-o ruină, cum de altfel se numea o altă terasă veche de pe Lipscani.

Livezile din Băneasa - clădiri de birouri şi cel mai mare centru comercial

Ieşirea din Bucureşti spre aeroporturile Băneasa şi Otopeni, dar şi spre Braşov, era o zonă cu livezi întinse şi păduri netulburate. În prezent, de la Casa Presei până la podul Otopeni au fost realizate clădiri de birouri cu o suprafaţă de circa 200.000 de metri pătraţi, precum şi cel mai mare proiect comercial din ţară, denumit tot Băneasa, în care au fost atraşi cei mai importanţi retaileri din Europa, precum Carrefour, Metro, IKEA, Zara sau H&M.

Cei mai în vârstă povestesc cum în '90 circulau liniştiţi cu bicicleta prin zona pe unde acum se află pasajele subterane şi supraterane din Băneasa. Acum îţi trebuie puţină nebunie să te aventurezi într-o asemenea excursie, semn că şi traficul s-a schimbat substanţial, această porţiune din DN1 fiind de altfel cel mai aglomerat tronson de drum naţional din ţară.

Citeşte mai multe despre cum s-a schimbat Bucureştiul în ultimii zece ani pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici