- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dacian Cioloş: Chiar şi în situaţii de criză reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie
Premierul Dacian Cioloş a spus luni că în situaţii de criză reacţiile la nivel comunitar rămân greoaie, că răspunsul la criza migraţiei a fost unul deficitar şi că a fost necesar mai bine de un an de zile pentru o decizie la nivel european după primul atac terorist de la Paris.
Dacian Cioloş: Chiar şi în situaţii de criză reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)
"Răspunsul comunitar (la criza migraţiei – n.r.) a fost deficitar. Fără a aloca responsabilităţi, adevărul este că nu am reuşit la nivel colectiv să găsim cele mai bune soluţii. Mai mult, în dezbaterile mult prea fierbinţi care au urmat, am pierdut ceva din coeziunea politică a procesului decizional la nivelul UE. Aceste lucruri riscă să adâncească sentimentul de descurajare în sânul societăţilor noastre, cetăţenilor care aşteptau de la noi eficienţă prin unitate de acţiune, iar asta a contribuit, după părerea mea în mod substanţial şi la starea de spirit care a permis un rezultat ca cel al referendumului din Marea Britanie", a spus Cioloş, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Aceleaşi deficienţe au fost semnalate de premier şi în ceea ce priveşte ameninţările teroriste. "Ne găsim mult prea des fără informaţii şi instrumentele de care avem nevoie pentru a avea politici proactive. Ne-a fost necesar mai mult de un an de la primul atac terorist din Paris pentru a adopta o decizie (...) la nivel european. Asta arată că, chiar şi în situaţii de criză, reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie", a spus Cioloş.
De asemenea, premierul a spus că terorismul a devenit ameninţarea asimetrică cea mai serioasă, alături de migraţie.
"Terorismul a devenit ameninţarea asimetrică cea mai serioasă a timpurilor noastre care, alături de migraţie, nu poate fi combătută decât cu idei, soluţii şi acţiuni comune. (...) Nu pot să nu amintesc aici rolul esenţial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autorităţiile noastre", a declarat el.
În acest context, Cioloş a spus că de mai bine de cinci ani României îi este negat accesul la Schengen din motive politice care i se par total depăşite de realităţile europene.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:47
-
astăzi, 07:43
„Momentul adevărului” pentru primul tratat mondial privind poluarea cu plastic