Debitul Dunării a scăzut cu 10-15% în prima săptămână din august. Expert pentru comerţul cu cereale: „Am tot discutat că se schimbă clima, iată că se întâmplă”

  • Debitul Dunării a scăzut cu 10-15% în prima săptămână din august.
  • „Degeaba ai marfă şi ai pieţe de desfacere, dacă nu ai logistică de transport“, declară un expert analist pentru comerţul cu cereale.
Urmărește
1108 afișări
Imaginea articolului Debitul Dunării a scăzut cu 10-15% în prima săptămână din august. Expert pentru comerţul cu cereale: „Am tot discutat că se schimbă clima, iată că se întâmplă”

Debitul Dunării a scăzut cu 10-15% în prima săptămână din august. Expert pentru comerţul cu cereale: „Am tot discutat că se schimbă clima, iată că se întâmplă”

Debitul apei Dunării la intrarea în ţară în secţiunea Baziaş în perioada 5-6 august 2021 a fost de 3.800 mc/s, în scădere cu 11,6% faţă de media multianuală a lunii august, arată datele de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

De altfel, în prima săptămână din august, debitul apei la intrarea în ţară a fost în scădere cu 10-15% în fiecare zi.

„Debitul Dunării a scăzut şi restricţionează transportul, pentru că sunt porturi care nu pot opera în acest moment sau nu pot încărca în toate danele. Dacă nu avem apă, nu putem face transport. Nu te poţi bate cu natura sub nicio formă. Am tot discutat că se schimbă clima, iată că se întâmplă“, a spus Cezar Gheorghe, expert analist pentru comerţul cu cereale, parte a Clubului Fermierilor Români, citat de Ziarul Financiar.

Prin Portul Constanţa, anual sunt tranzitate 25 de milioane de tone de cereale, marfă care provine din România, Serbia şi Ungaria. Din România pleacă aproximativ 10-12 milioane tone de cereale, iar principala piaţă este Egiptul.

„Degeaba ai marfă şi ai pieţe de desfacere, dacă nu ai logistică de transport“, a mai spus Cezar Gheorghe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici